Najnovije vijesti

Danas u Gradačcu takmičenje Sportske igre mladih

08/06/2021 | objavio Radio Gradačac
Danas u Gradačcu takmičenje Sportske igre mladih
SPORT

Plazma Sportske igre mladih, najveće besplatno amatersko takmičenje za djecu iz čitave Bosne i Hercegovine, zvanično je počelo svoje 11. izdanje. Igre će u 2021. godini obići 45 bh. gradova te se družiti sa mališanima širom Bosne i Hercegovine dijeleći pozitivnu energiju i slaveći mnogobrojne pobjede. Igre će ove godine ponovo uveseliti mališane i u Gradačcu.

Djevojčice i dječaci iz Gradačca i okolnih gradova danas će se takmičiti u sportskim disciplinama nogomet, košarka, odbojka i odbojka na pijesku. Ponovo će oživjeti dječijom grajom i navijanjem sportska borilišta poligon malih sportova Luke, sportska dvorana i jezero Vidara. Sportske igre mladih u Gradačcu počinju u 9 sati.

Pokrovitelj 11. Plazma Sportskih igara mladih u Tuzlanskom kantonu je Ministarstvo za kulturu, sport i mlade, a takmičenja se održavaju u saradnji sa Sportskim savezom Tuzlanskog kantona. Specijalni partner ovogodišnjih Igara je Olimpijski komitet BiH, a bitno je naglasiti da se dva takmičenja, kao i prethodne godine, održavaju uz pridržavanje svih epidemioloških mjera kao i uz dozvole svih nadležnih institucija.

Podsjećamo da su predpioniri NK “Zvijezda” prošlogodišnji  prvaci države u malom fudbalu na Sportskim igrama mladih. Dječaci rođeni 2009. godine su u Poli kupu pobjedili svoje protivnike i zasluženo osvojili prvo mjesto. Na Velikom finalu Sportskih igara mladih u Sarajevu ekipa mladih nogometaša Zvijezde je dala 14 a primila dva gola. Zlatne medalje su osvojili: Tarik Taletović, Mirza Ćosić, Nidal Duraković, Tarik Peštalić, Vedad Numanović, Hasan Zaketović, Nihad Džombić i Alden Mulaomerović te trener Esmir Lipovac. Ekipu je vodio član uprave NK “Zvijezda” Senad Džombić.

Nakon održanih regionalnih takmičenja po gradovima, pobjednici će učestvovati na polufinalnim turnirima organizovanim po regijama, a najbolji će imati priliku pokazati svoje sportsko umijeće na Velikom finalu u Sarajevu. Igre ove godine posebnu pažnju posvećuju animiranju što većeg broja djevojčica da učestvuje u sportskim takmičenjima, a zajedno sa „UEFA foundation for children“ organizuje nogometni turnir za djevojčice.

Prijave za učešće na Plazma Sportskim igrama mladih su otvorene ali je broj, zbog sigurnosti učesnika, ograničen. Sve dodatne informacije možete pronaći na www.igremladih.ba. Prijavi se i saznaj zašto su Igre zakoon!

Radio Gradačac / Sportske igre mladih / Foto: ilustracija (SIM Gradačac 2020.)

Comments are closed.

YouTube