Najnovije vijesti

Danas upis prvačića

11/03/2019 | objavio Radio Gradačac
Danas upis prvačića
GRADAČAC

 

Upis učenika u prvi razred za školsku 2019/2020. godinu će početi danas u 9,00 sati u svim školama, saopćeno je iz Općine Gradačac. U sedam osnovnih škola očekuje se dolazak oko 320 novih učenika u pratnji roditelja ili staratelja.

Sve pripreme za upis prvačića u osnovnu školu su na vrijeme završene. Obavljeni su ljekarski pregledi i održano nekoliko sastanaka kako bi se što bolje obavio proces upisa u školu. Za danas smo organizovali prihvat djece i njihovih roditelja, odnosno staratelja i očekujemo dolazak u škole oko 320 novih učenika. Prošle godine bilo je pisano oko 380 učenika i evidentan je pad nataliteta a jedan od mogućih razloga je i odlazak porodica iz Bosne i Hercegovine. Nakon upisa znat ćemo koliko imamo novih učenika i utvrditi na koji način će biti organizovana nastava, rekao je Nermin Biberkić, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola općine Gradačac u izjavi za Radio Gradačac.

Novi prvačići danas od 9,00 sati trebaju doći na upis u osnovnu školu u pratnji roditelja ili staratelja. Roditelji na upis treba da donesu rodni list djeteta, dokaz o mjestu prebivališta djeteta (CIPS), ljekarsko uvjerenje za dijete i rodni list jednog roditelja ili staratelja.

Njih će dočekati članovi komisija koje su oformljene u školama. Ukoliko se desi da se neko dijete danas ne upiše postoji mogućnost da se u narednim danima izvrši upis u školu, rekao je Biberkić.

Sva djeca koja se upišu u prvi razred školske 2018/19. godine obavezna su pohađati program predškolskog odgoja i obrazovanja na području Tuzlanskog kantona, koje će na području općine Gradačac provesti JU Dječije obdanište „Kolibri“.

Radio Gradačac / Foto: Ilustracija

Comments are closed.

YouTube