Najnovije vijesti

Danas zavšava manifestacija “Zimski GRADačac”

10/01/2022 | objavio Radio Gradačac
Danas zavšava manifestacija “Zimski GRADačac”
GRADAČAC

Danas se i zvanično završava manifestacija “Zimski GRADačac” koju je organizovala Turistička zajednica Grada Gradačca. Pokrovitelj je Grad Gradačac a partneri Javna ustanova Centar za kulturu „Ahmed Muradbegović“, JP „Parkinzi“ i Moto klub „Zmaj 1974“ Gradačac. Građani su u proteklih mjesec dana uživali kako u muzičkom i zabavnom programu, tako i u gastro ponudi.

Podsjetimo se, “Zimski GRADačac”  je otvoren 10. decembra prošle godine Zimskom čarolijom u organizaciji Centra za kulturu „Ahmed Muradbegović“. Na maloj sceni predstavili su se najmlađi iz Dječijeg obdaništa „Kolibri“, članice Ženskog vokalnog ansambla KUD „Gradačac“ i folklorni ansambl KUD „Zmaj od Bosne“. Sa adaptiranom predstavom bajke „Cerevo novo ruho“ vidjeli smo članove Dječijeg i omladinskog teatra (DOT) Udruženja „Kult“, a „Zimsku čaroliju“ uljepšala je pjesnikinja Tatjana Tomić sa pjesmom „Čarolija“.

Najmlađi Gradačačani su uživali na trgu Alije Izetbegovića i u Novogodišnjoj dječijoj bajci na kojoj su, između ostalih, nastupili i članovi Udruženja „Kutak radosti“ i kuće za nezbrinutu djecu „Duga“. Posljednjeg dana 2021. godine Moto klub „Zmaj 1974“ Gradačac priredio je tradicionalnu podjelu paketića. Uručeno je preko 400 novogodišnjih paketića najmlađim sugrađanima te članovima Kutka radosti i Kuće „Duga“.

Otvoreno je gradsko klizalište a u proteklih mjesec dana građani i naši gosti mogli su vidjeti i kupiti izložene rukotvorine i prehrambene proizvode na „Zimskom bazaru“. Bila je ovo prilika za promociju rada članova udružena koja predstavljaju ranjive grupe ali i nazeposlenih žena koje su na ovaj način mogle da iskažu svoju kreativnost i kulinarske sposobnosti.

Na veikoj sceni u gradskom parku uživali smo u koncertima Maida Hećimovića,  TNT benda, svirali su Poćko i New primitives songs te Ćao bend i Balma Sakić sa kojima smo, uz prekrasana vatrome sa Kule Husein-kapetana Gradaščevića, ušli u novu 2022. godinu.

Većina naših sugrađana su složni kako je ova manifestacija kratko trajala. Bilo je i propusta, ali kako se kaže – prvi mačići se u vodu bacaju. Nadmo se da ćemo već naredne zima uživati u još ljepšem i zanimljivijem ambijentu u Zimskom GRADačcu.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube