Najnovije vijesti

Delagacija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Gradačcu

17/02/2024 | objavio Radio Gradačac
Delagacija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Gradačcu
GRADAČAC

Federalni premijer Nermin Nikšić, te federalni ministri energije, rudarstva i industrije i trgovine, Vedran Lakić i Amir Hasičević, jučer su se sastali sa gradonačelnikom Gradačca Edisom Dervišagićem s kojim su razgovarali o aktivnostima koje je potrebno poduzeti u ovom gradu.

Delegacija Vlade FBiH je također posjetila džamiju Husejniju, koja je, nakon temeljne restauracija koja je trajala četiri godine, izgorjela u novembru prošle godine te Kulu Husein-kapetana Gradaščevića, na kojoj se upravo izvode radovi na sanaciji i restauraciji.
Nikšić je kazao da će Vlada FBiH biti podrška u projektima sanacije i restauracije oba objekta. Naglasio je da su na sastanku govorili i o trasi autoputa Tuzla – Brčko – Orašje te da mu je rečeno da Gradačac nema ni približno odgovarajuću lokaciju za priključak na taj put, jer je udaljen oko 30 s jedne i 40 KM s druge strane.
Dervišagić je kazao da je sastanak bio prilika da goste informira o aktuelnm projektima, ali i da im se zahvali za veliku i konkretnu pomoć iz Vlade FBiH. Naglasio je da su iskoristili priliku i da obiđu dvije veoma važne institucije kulture na području Gradačca, džamiju Husejniju koja je, nažalost, izgorjela.
Naglasio je da je premijer Nikšić uvidio razmjere te štete koja je nastala u novembru prošle godine. Najavio je i niz novih projekata između Grada Gradačca i Vlade FBiH u ovoj godini, iz oblasti turizma, rekonstrukcije lokalne putne mreže te ulaganje u industrijsku zonu.

Radio Gradačac / Grad Gradačac / Fena

Comments are closed.

YouTube