Najnovije vijesti

Delegacija Grada Gradačac razgovarala sa premijerom FBiH Nerminom Nikšićem o realizaciji infrastrukturnih projekata

08/05/2023 | objavio Radio Gradačac
Delegacija Grada Gradačac razgovarala sa premijerom FBiH Nerminom Nikšićem o realizaciji infrastrukturnih projekata
FBiH/BiH

Danas je delegacija Grada Gradačac održala radni sastanak s Premijerom Federacije Bosne i Hercegovine Nerminom Nikšićem i federalnim ministrom raseljenih osoba i izbjeglica Nerminom Dizdarom. Teme sastanka bile su projekat „Vodosnabdijevanja Gradačca“ i podrška projektima izgradnje lokalnih cesta u Gradačcu.

Na sastanku se razgovaralo o podršci Vlade FBiH projekta „Vodosnabdijevanja Gradačca“. Radi se o završnoj fazi veoma bitnog projekta za stanovništvo Gradačca gdje se osim vodosnabdijevanja radi i na zamjeni azbest cementnih cijevi u užem dijelu grada.

Također razgovaralo se i odluci Vlade FBiH o usvajanju Programa utroška sredstava „Kapitalni transferi drugim nivoima vlasti i fondovima-Transfer za izgradnju autocesta, brzih cesta, magistralnih i drugih cesta“ kojim je Gradu Gradačac predviđena finansijska sredstva u iznosu od 600.000 KM.

Razgovarano je i o ostalim budućim projektima na području grada Gradačac  i da će se nastaviti jače sa realizacijom projekata koji su od značaja za širu društvenu zajednicu, saopćeno je iz gradske uprave.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube