Najnovije vijesti

Delegacija Republike Češke u četvrtak u Gradačcu

24/05/2022 | objavio Radio Gradačac
Delegacija Republike Češke u četvrtak u Gradačcu
GRADAČAC

Ambasada Republike Češke u Bosni i Hercegovini organizuje javni događaj “Czech Water Days” – dvodnevni događaj posvećen vodosnabdijevanju i tretmanu otpadnih voda u Bosni i Hercegovini, kao i prezentaciji “know-howa” češke industrije u ovoj oblasti. Cilj ovog dvodnevnog događaja je upoznavanje sa razvojnim projektima i tehnologijom, kao i međusobno upoznavanje relevantnih aktera i partnera iz Bosne i Hercegovine i Republike Češke, te predstavnika lokalnih vlasti i međunarodnih finansijskih i razvojnih institucija.

S tim u vezi, Gradačac će biti domaćin javnog događaja koji je fokusiran na predstavljanje rezultata češke razvojne saradnje u oblasti vodosnabdijevanja i tretmana otpadnih voda prilikom čega će biti prezentovan uspješno implementirani projekat “Rekonstukcija prečistača otpadnih voda u Gradačcu” koji je ocjenjen kao jedan od najbolje implementiranih projekata u Bosni i Hercegovini.

Pored predstavnika Češke Ambasade planira se dolazak i direktora Češke Razvojne Agencije, te predstavnika Ministarstva Republike Češke, kao i predstavnika drugih instutucija (ministarstava, javnih preduzeća, gradova i opština iz BIH).

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube