Najnovije vijesti

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona boravila u posjeti Gradačcu

21/02/2020 | objavio Radio Gradačac
Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona boravila u posjeti Gradačcu
GRADAČAC

Danas je u zvaničnoj posjeti Gradačcu boravila delegacija Vlade TK na čelu s premijerom Denijalom Tulumuvićem. Delegacija se susrela s gradonačelnikom Edisom Dervišagićem i pomoćnicima gradonačelnika gdje je razgovarano o trenutnoj situaciji i o određenim potencijalnim projektima koji bi se realizovali na području Gradačca.

Premijer TK Denijal Tulumović istakao je da je danas održana prva radna posjeta Gradačcu i da je razgovarano o tekućim problemima i rješenjima koja mogu da dođu s viših nivoa vlasti. Gradačac je sigurno jedna od najprepoznatljivijih sredina u privrednom razvoju Tuzlanskog kantona. Ministri su upoznati s programima  i projektima s kojima će službe iz Grada Gradačac aplicirati. Također, ministri su dali svoja mišljenja i u kojim okvirima ministarstva mogu podržati potencijalne projekte u Gradačcu. U narednom periodu očekuje se nastavak dosadašnje dobre saradnje između Vlade TK i Grada Gradačca.

Gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić je izrazio zadovoljstvo današnjim sastankom s delegacijom Vlade TK.

Na sastanku je bilo otvoreno niz pitanja o kojima smo razgovarali, a odnose se na projekte vodosnabdijevanja, zaštite okoliša i o planiranim sredstvima koja su predviđena za Gradačac u okviru Regionalne direkcije cesta TK. Projekte s kojima planiramo aplicirati se odnose na projekte koji su trenutno u fazi implementacije kao što su Gradsko kino i Vatrogasni dom u Gradačcu. U narednom periodu ćemo pokušati uskladiti aktivnosti gradske administracije i Vlade TK kako bi oba projekta ove godine uspješno završili. Na kraju mogu da izrazim zadovoljstvo današnjim sastankom i očekujemo da saradnja u ovoj godini bude na još boljem nivou nego prethodna, rekao je gradonačelnik Dervišagić.  

Na sastanku se razgovaralo i o realizaciji drugih kapitalnih projekata na području Gradačca u cilju razvoja privrednih aktivnosti.


TV PRILOG: TELEVIZIJA TUZLASNKOG KANTONA


Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube