Najnovije vijesti

Derbi pripao Krivaji iz Zavidovića

01/03/2020 | objavio Radio Gradačac
Derbi pripao Krivaji iz Zavidovića
Rukomet

Rukometaši Krivaje iz Zavidovića pobjedom su otvorili proljetni dio sezone na gostovanju u Gradačcu i protiv istoimene ekipe slavili rezultatom 32:26.

Oko 500 gledalaca u sportskoj dvorani Gradačačkog sajma vidjelo je lijepu rukometnu predstavu u derbiju 12. kola Prve lige Federacije BiH grupa Sjever.

Domaći koji su trećaplasirana ekipa na tebeli pružili su u prvih 20 minuta utakmice dostojan otpor jesenjem prvaku i držali rezultasku neizvijesnost do rezultata 8:8.

Krivaja je iskoristila nekoliko uzastopnih pogrešaka domaćih rukometaša i gradeći svoju igru uspijeva preuzeti terensku inicijativu. Vodstvo gostiju je iz napada u napad polako raslo. Na poluvremenu je rezultat bio 10:16.

I u drugom poluvremenu gosti su nastavili dominaciju na terenu. Ipak, Gradačac se nije predavao i, uz podršku vjerne publike sa tribina, držao je kakav takav priključak.  

Na kraju je presudilo iskustvo i duža klupa Krivaje za sigurnu pobjedu i nastavk borbe za ulazak u elitni rang takmičenja.

Kod gostiju najefikasniji su bili Deni Velić sa osam i Eldar Mehić sa sedam pogodaka. U ekipi Gradačca istakli su se iskusni Armin Kahvedžić i kadetski reprezentaivac BiH Malik Okanović sa po sedam pogodaka.

Valja istaći i dobru partiju golmana gostiju Jasmina Hadžihasića sa 17 odbrana. S druge strane povratnik u redove Gradačačana Samir Halilković je sakupio 11 odbrana.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube