Najnovije vijesti

Djeda Mraz na završnom treningu Škole sporta „Spartak Kids“

26/12/2016 | objavio Radio Gradačac
Djeda Mraz na završnom treningu Škole sporta „Spartak Kids“
Udruženja građana

U duhu prazničnog raspoloženja školica sporta „Spartak Kids“ Gradačac  organizovala je završni trening uoči nastupajuće zimske pauze. Šezdesetak mališana uživalo je u bogatom programu koji  je  više bio zabavnog, nego trenažnog karaktera.

Nakon standardnog zagrijavanja i igara uz koje mali Spartanci svakodnevno vježbaju, nastavilo se slikanjem na velikim hamer papirima. Pored sportskog, mališani su pokazali i izvrsno likovno umijeće obojivši crteže u vrlo kratkom vremenu, demonstrirajući talenat i snalažljivost.

Kao nagradu za maksimalni angažman u trenažnom procesu u proteklih nekoliko mjeseci treneri su nagradili male sportske gladijatore sa nekoliko iznenadjenja. Neočekivano, na oduševljenje malih sportaša i njihovih roditelja, pojavio se Djeda Mraz sa velikom tortom, a osmjesi djece u tom trenutku podsjetili su starije koliko malo je potrebno za sreću.

Idejni tvorci i osnivači škole sporta „Spartak Kids“ Emir Osmanlić i Fuad Dolarević istakli su kako su jako zadovoljni načinom na koji je realizovan jesenji  dio aktivnosti.
Kompletan rad u okviru sportske školice zasnovan je na naučno utemeljenim metodama i principima koje su široko prihvaćene. Za rad sa djecom treba imati mnogo znanja i strpljenja, te je veoma bitno da im se održi pažnja, ali  sve to ima neku posebnu draž“ rekao je za Radio Gradačac profesor tjelesnog odgoja Fuad Dolarević.

Škola sporta „Spartak Kids“ sa radom djeluje već četvrtu godinu. Primarni ciljevi su razvoj koordinacije, motoričkih sposobnosti kao i učenje osnova mnogih sportova, kako bi dijete dobilo dobru bazu koordinacije, pronašlo se u sportu za koji pokazuje najviše talenta i interesovanja, i pravilno se razvijalo kako u fizičkom tako i u psihosocijalnom smislu“ istakao je Emir Osmanlić takodjer profesor tjelesnog odgoja.

Na samom kraju Djeda Mraz je mališanima uručio paketiće, uz tradicionalno pitanje „Da li ste bili dobri ove godine?“. Nakon zajedničke fotografije Spartanci su ispraćeni na zasluženi odmor.

U mjesecu januaru biti će napravljena kratka pauza nakon čega se mališani vraćaju svojim sportskim obavezama i aktivnostima. Većina jedva čeka februar i početak treninga i druženja. Obećali su kako će doći maksimalno motivisani, sa željom da još više napreduju, kako bi postali još bolji sportaši.

Esad Kukuruzović

Comments are closed.

YouTube