Najnovije vijesti

Djevojke najuspješnije u ovoj školskoj godini

22/06/2018 | objavio Radio Gradačac
Djevojke najuspješnije u ovoj školskoj godini
Gradska uprava

U općini Gradačac danas je održan tradicionalni prijem za učenike generacije osnovnih i srednjih škola. Specifičnost ove školske godine je da su najveći uspjeh u svim školama ostvarile učenice.

Svaka generacija izbaci nekoliko izuzetno talentovanih i studenata i učenika i osoba koje, na neki način, obilježe ovu općinu u tom periodu i vjerujem da će i ova generacija tako nastaviti. Nadam se da će Bosna i Hercegovina kao država puno više pažnje posvećivati onom što na žalost u ovom momentu nekako nije u prvom planu, a to je znanju i mladima kako ne bi odlazili iz ove države“, rekao je ovom prilikom Načelnik Edis Dervišagić.

Uručujući prigodne poklone Dervišagić je podsjetio na mogućnost ostvarivanja općinske stipendije za sve učenike generacije, te pozvao gošće da se angažuju u udruženjima i projektima za mlade.

Učenice generacije u školskoj 2017./18. godini su: Lejla Hrustić (Gimnazija „Mustafa Novalić“), Sara Tokić (MSŠ „Hasan Kikić“), Emina Bristrić (OŠ „Safvet-beg Bašagić“), Emina Husić (OŠ „Ivan Goran Kovačić“), Ajsela Bajramović (OŠ „Hasan Kikić“), Amina Bristrić (OŠ „Hamdija Kreševljaković“), Ajla Baturić (OŠ „Musa Ćazim Ćatić“), Ernesa Ahmetović (OŠ „Edhem Mulabdić“) i Amina Lalić (OŠ „Mehmed-beg kapetanović Ljubušak“).

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube