Najnovije vijesti

Do daljnjeg na snazi zabrana kretanja mlađim od 18 i starijim od 65 godina u Federaciji BiH

31/03/2020 | objavio Radio Gradačac
Do daljnjeg na snazi zabrana kretanja mlađim od 18 i starijim od 65 godina u Federaciji BiH
Civilna zaštita

Naredba Federalnog štaba Civilne zaštite kojom se naređuje zabrana kretanja osobama mlađim od 18 godina i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, ostaje na snazi do daljnjeg. Ukoliko bude promjena javnost će biti pravovremeno informisana, potvrđeno nam je u Službi CZ Gradačac.

Podsjećamo da je Federalni štab Civilne zaštite na drugoj hitnoj vanrednoj elektronskoj sjednici 29. marta 2020. godine donio naredbu o izmjeni tačke 1. naredbe od 21. marta po kojoj je zabrana kretanja građana na području Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) trajala od 18 do 5 sati se mijenja i novom naređuje zabrana kretanja građana na području Federacije BiH u vremenu od 20 do 5 sati.

U dopuni ove tačke naređeno je da građani na ulici – javnim površinama moraju poštovati epidemiološko-zaštitne mjere (maska, pamučna traka, šal i slično) i socijalnu distancu od najmanje 1,5 metar. 

Izmijenjena naredbe o zabrani kretanja na području FBiH  stupila je na snagu 29. marta u 20 sati primjenjuje se do daljnjeg.

Federalni štab civilne zaštite još jednom poziva na poštivanje donijetih naredbi, posebno onih koje se odnose na okupljanje ljudi na otvorenom i  zatvorenom prostoru, propisanih socijalnih distanci i ostalih higijensko-epidemioloških mjera.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube