Najnovije vijesti

Dodijeljena priznanja CK FBiH višestrukim davaocima krvi iz Gradačca

08/09/2023 | objavio Radio Gradačac
Dodijeljena priznanja CK FBiH višestrukim davaocima krvi iz Gradačca
FBiH/BiH

Jučer je u prostorijama Crvenog križa Grada Gradačac održana svečanost uručenja priznanja za višestruke dobrovoljne davaoce krvi sa područja grada Gradačca koje dodjeljuje Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine. Zlatnu plaketu za 100 i više darivanja dobio je Fahrudin Hasanović. Priznanja su uručili Sekretar Crvenog križa Grada Gradačac Amir Kikić i član Predsjedništva Crvenog križa Grada Gradačac i Mirsad Jašarević dobrovoljni davalac krvi.

Ukupno je dodijeljeno 10 priznanja za davaoce krvi koji se redovno odazivaju na poziv Crvenog križa Grada Gradačac. Priznanja su dodijeljena na osnovu prijedloga Crvenog križa Grada Gradačac uvidom u evidenciju dobrovoljnih davalaca krvi (DDK).

Dobitnici priznanja su:
ZLATNA PLAKETA – 100 darivanja (M)
– Fahrudin (Nurija) Hasanović.
SREBRNA PLAKETA – 37 darivanja (Ž)
– Fatima (Halil) Kadić.
SREBRNA PLAKETA – 50 darivanja (M)
– Nermin (Muhamed) Tursić,
– Sadmir (Abdulkadir) Biberkić,
– Ibrahim (Hamid) Hasanović,
– Sead (Halid) Imamović,
– Kasim (Mustafa) Partić,
– Suad (Mustafa) Hecimović.
SREBRNI ZNAK -75 darivanja (M)
– Mirsad (Kemal) Sahačić,
– Hazim (Muharem) Ahmetašević.
– Gradačac je grad humanih ljudi. Ostvarujući saradnju sa timovima UKC Tuzla Poliklinika za Transfuziologiju, koji stručno i neposredno rade na akcijama darivanja krvi  proizilazi izrečen stav da građani u Gradačcu daruju krv sa posebnim oduševljenjem. Darovana krv, spašen život, saopćeno je iz Crvenog križa Grada Gradačac.

Comments are closed.

YouTube