Najnovije vijesti

Dodjeljene nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u FBiH

19/12/2023 | objavio Radio Gradačac
Dodjeljene nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u FBiH
FBiH/BiH

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Jasna Duraković jučer je, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, uručila diplome i jednokratne novčane nagrade za 59 najbolja učenika osnovnih i srednjih škola u Federaciji BiH u školskoj 2022/2023. godini.

Ministrica Duraković je na svečanosti uručila priznanja i za 55 osnovnih i srednjih škola koje su davale podstrek da učenici postignu vrhunske rezultate.

Federalna ministrica je naglasila da će resorno ministarstvo nastaviti provoditi aktivnosti za najbolje učenike sa svim školama u BiH u želji da ta djeca prvenstveno ostanu u BiH i da znanje zadržimo u našoj zemlji, prenijela je Federalna novinska agencija.

Ponosna sam što danas slavimo njihove uspjehe koji predstavljaju nadu za budućnost ove zemlje, rekla je ministrica Duraković.

Ona je izrazila nadu da će učenike današnje nagrade potaći da dalje tragaju za znanjem i dodala da vjeruje da će postići puno, jer podrška neće izostati.

Među dobitnicima nagrada je I Mehmedalija Šibonjić, učenik IX razreda JU O.Š. “Dr. Safvet-beg Bašagić” Gradačac koji je u protekloj školskoj godini imao zapažene razultate na takmičenjima iz matematike i fizike. Uz priznanje Mehmedalija je dobio i novčanu nagradu.

Priznanje je dobila i JU O.Š. “Dr. Safvet-beg Bašagić” Gradačac.

Radio Gradačac / FMON

Comments are closed.

YouTube