Najnovije vijesti

Dom zdravlja Gradačac raspolaže sa dvije COVID ambulante i mobilnim COVID timom

10/11/2020 | objavio Radio Gradačac
Dom zdravlja Gradačac raspolaže sa dvije COVID ambulante i mobilnim COVID timom
GRADAČAC

Prilikom jučerašnje primopredaje novog sanitatskog vozila za potrebe Doma zdravlja Gradačac, zamjenik direktora ove zdravstvene ustanove dr. Mirza Peštalić je, u izjavi za Radio Gradačac, aktuelnu epidemilošku situaciju uzrokovanu koronavirusom ocijenio vrlo složenom, zbog svakodnevne pojave novih pozitivnih pacijenata. Kako je naglasio, uprkos takvoj situaciji, sve službe Doma zdravlja su u funkciji i pružaju usluge pacjentima.

 – Formirane su dvije COVID ambulante, za potvrđene i pacijente kod kojih koronavirus nije potvrđen. Mobilni COVID tim, u kojem su angažovana dva ljekara i dva medicinska tehničara, pacijentima je na raspolaganju 24 sata dnevno. Prema najavi, već naredne sedmice on bi mogao biti kadrovski pojačan sa još 2 ljekara i isto toliko medicinskih tehničara, rekao je dr. Peštalić.

Pacjentima pozitivnim na koronavirus COVID tim Doma zdravlja Gradačac dostupan je na broj 062/949-524. Ostalim građanima koji imaju određene sumnje i dalje se preporučuje da telefonski kontaktiraju svoj porodični tim ili Službu hitne medicinske pomoći na broj 124.

Prema podacima Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona, danas je u Gradačcu potvrđeno 15 novih slučajeva pozitivnih na koronavirus, dok je juče taj broj iznosio 5. Na području TK zabilježeno je 8 smrtnih slučajeva sa prisustvom koronavirusa, od čega je jedna muška osoba, 1958. godište, sa područja Gradačca.

Radio Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube