Najnovije vijesti

DONACIJA JAPANA: Dva nova sanitetska vozila u Domu zdravlja Gradačac

22/08/2022 | objavio Radio Gradačac
DONACIJA JAPANA: Dva nova sanitetska vozila u Domu zdravlja Gradačac
GRADAČAC

Vozni park Doma zdravlja Gradačac od danas je bogatiji za dva nova sanitetska vozila sa svom potrebnom opremom za transport bolesnika. Obezbijeđeni su u saradnji sa Ambasadom Japana kroz program pomoći za projekte sigurnosti. U Gradačcu je ovim povodom danas boravio ambasador Japana u BiH Ito Makoto. 

Poboljšanju zdravstvene zaštite građana Gradačca trebaju doprinijeti dva sanitetska vozila sa pratećom opremom koja su danas uručena predstavnicima Doma zdravlja. Omogućit će pružanje adekvatne i pravovremene usluge prevoza pacijenata i predstavljaju nastavak saradnje sa Vladom Japana, odn. japanskom ambasadom u BiH.

Vrijednost doniranih vozila je nešto više od 149.000 KM. Učešće gradskog Budžeta u nabavci iznosi oko 25.000 KM i predstavlja nastavak ulaganja u kvalitetu zdravstvenih usluga koje se pružaju u DZ-a.

U prethodnom periodu je izvršena nabavka digitalnog rendgen aparata, digitalizacija mamografa i otvoren postupak za nabavku ct uređaja. Dom zdravlja Gradačac danas raspolaže sa 10 sanitetskih vozila, a do kraja godine planirana je nabavka još jednog.

Tokom današnjeg susreta u gradskoj upravi Gradačac, osim obrazovnih i zdravstvenih projekata, otvorene su i druge teme iz oblasti edukacije i zaštite okoliša, kao mogućnosti razvoja buduće saradnje.

__________

Više saznajte u TV Prilogu Radio Gradačca

U prilogu govore:

Ito Makoto, ambasador Japana u BiH,

Edis Dervišagić, gradonačelnik Gradačca,

Semir Turbić, direktor Doma zdravlja Gradačac.

 

Novinar Meliha Kavazović-Hećimović

Snimci i montaža Sead Osmičić

 

__________

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube