Najnovije vijesti

Dva gradačačka kluba nastupila na Državnom karate prvenstvu za djecu

04/10/2021 | objavio Radio Gradačac
Dva gradačačka kluba nastupila na Državnom karate prvenstvu za djecu
Borilački sportovi

Klub borilačkih sportova “Zmaj” i Karate klub “Tempo” iz Gradačca su u nedjelju, 3. oktobra, nastupili na Državnom karate prvenstvu u Zenici u organizaciji Karate saveza Bosne i Hercegovine, kojem je domaćin i tehnički organizator bio Karate klub “Čelik” Zenica. 

Na prvenstvu je nastupilo 685 takmičara iz 90 klubova iz cijele BiH.

Iz Kluba borilačkih sportova “Zmaj” Gradačac dobre rezultate i plasman na Balkansko prvenstvo koje će se održati u Poreču u periodu od 15. do 17.oktobra ostvarili su: Aldina Bahić – srebrena medalja, Ejub Kavazović – bronzana medalja, kata tim u sastavu Ajnur Šaldić, Arben Bajramović i Ejub Kavazović – srebrena medalja.

Također, za KBS “Zmaj” su nastupili i Tajra Kadić, Esma Kavazović, Sarah Avdić, Daris Suljkanović i Maid Tursić, ali su nažalost ostali bez plasmana.

KK “Tempo” je predstavljalo 6 takmičara od kojih je Numanović Mersed osvojio 1. mjesto u borbama dječaci 13 godina do 45KG, a Suljkanović Malik je bio bronzani u kategoriji borbe dječaci 11 godina do 45 kg. Oni su također  izborili plasman i nastup za Reprezentaciju BiH na balkanskom prvenstvu u Poreču.

Iz KK “Tempo” napominju da je Nasmir Pašalić propustio Državno prvenstvo zbog povrede koljena, a od njega se očekivala još jedna medalja.

Radio Gradačac / KBS “Zmaj” / KK “Tempo”

Comments are closed.

YouTube