Najnovije vijesti

Dvije tone konzumnog šarana za poribljavanje Vidare i Hazne

05/09/2017 | objavio Radio Gradačac
Dvije tone konzumnog šarana za poribljavanje Vidare i Hazne
GRADAČAC

Udruženje građana sportskih ribolovaca “Hazna” Gradačac ovih dana provodi aktivnosti na poribljavanju jezera Vidara i Hazna.

Za ove potrebe je obezbijeđeno oko 2 tone konzumnog šarana, od čega je dio, prošlog vikenda, već ubačen u Vidaru. Za naredni vikend planirano je poribljavanje Hazne kao i dodatna količina za Vidaru.

 

Iz UGSR “Hazna” ističu da je, obzirom na nestašicu konzumnog šarana na tržištu, navedena količina nabavljena zahvaljujući, prije svega, pojačanom angažmanu rukovodstva Udruženja. Kako kažu, ovo udruženje je jedino na području Federacije BiH koje je uspjelo nabaviti dovoljne kločine konzumnog šarana za poribljavanje.

 

Značajne aktivnosti Udruženje provodi i na sprječavanju krivolova, pa je nedavno uspješno sprovedena akcija na sprječavanju krivolova mrežom u kojoj su učestvovali lovočuvari i kontrolori volonteri Udruženja u saradnju sa pripadnicima PS Gradačac.

 

O navedenim temama smo juče (4. septembra) u programu Radio Gradačca razgovarali sa predsjednikom Skupštine UGSR “Hazna” Muhidinom Mašićem, što možete poslušati u audio snimku.

AUDIO: Muhidin Mašić, predsjednik UGSR “Hazna” Gradačac

 

Radio Gradačac / Foto: Alaudin Tipura

 

Comments are closed.

YouTube