Najnovije vijesti

Edin Zrnić i Sadin Mulahalilović najbolji sportisti Gradačca za 2021. godinu

14/06/2022 | objavio Radio Gradačac
Edin Zrnić i Sadin Mulahalilović najbolji sportisti Gradačca za 2021. godinu
GRADAČAC

Jučer je u organizaciji Sportskog saveza grada Gradačac, a pod pokroviteljstvom Gradske uprave Grada Gradačac održana tradicionalna manifestacija „Izbor sportiste godine Gradačac 2021“. Na svečanoj ceremoniji uručena su priznanja i zahvalnice najboljim sportistima, sportskim klubovima, sportskim radnicima u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Gradonačelnika Grada i predsjednik Organizacionog odbora manifestacije „Izbor sportiste godine Gradačac 2021“, Edis Dervišagić se obratio prisutnima i ovom prilikom javno se zahvalio i čestitao ekipama i pojedincima koji su postigli zapažene rezultate u prošloj godini. Istakao je da će se u narednom periodu nastaviti trend finansiranja sporta na području grada gradačac, budući da je u protekloj godini za te potrebe izdvojeno iz gradskog budžeta oko 600.000 KM.

– Osim novčane podrške nastavit će se i ulaganje u sportsku infrstrukturu koja je također potrebna kako bi se ostvarili dobri rezultati, rekao je gradonačelnik Edis Dervišagić.

Najuspješniji senior u ekipnim sportovima za 2021. godinu je Edin Zrnić, član RK „Gradačac“ Gradačac. Dugogodišnji je čan Rukometnog kluba „Gradačac“ i nezamjeljiv na poziciji lijevog krila. Kapiten ekipe u sezoni 2020/21. Drugi strijelac ekipe koja je suvereno osvojila prvo mjesto i plasirala se u Premijer ligu BiH. U samom vrhu strijeca Prve lige Federacije BiH. Dugi nizm godina jedan od najboljih i najkonstantnijih igrača Rukometnog kluba „Gradačac“. U periodu 2018-2022 obnašao funkciju predsjednika kluba.

Najuspješniji senior u kategoriji pojedinačnih sportova za 2021. godinu je Sadin Mulahalilović, član KBS „Zmaj“ Gradačac i reprezentativac Bosne i Hercegovine. Pobjednik Svjetskog kupa za karatiste U-21 održanog u Poreču (Republika Hrvatska) borbe – 84 kg, i sedmoplasirani na Evropskom prvenstvu U-21 održanom u Finskoj u istoj kategoriji. Sadinovi rezultati su izuzetni ukoliko znamo da je imao tešku povredu i da se uspješno opravlja a potvrda toga stigla je sa nedavnog takmičenja u Sarajevu gdje Sadin ponovo stao na pobjedničko postolje.

Drugoplasirana je Nusreta Bećirović, članica KK „Tempo“ Gradačac. Majstor karatea, crni pojas 2. dan. Sa seniorskim kata timom osvojila je bronzanu medalju na Federalnom karete prvenstvu u Zenici. U prošloj godini na takmičenjima u Bosni i Hercegovini osvojila je 5 zlatnih medalja te po dvije srebrne i bronzane medalje u ekipnim i pojedinačnim kategorijama.

U seniorskoj kategoriji u pojedinačnom sportu trećeplasirani je Anes Bilajac, Kung fu wu shu klub „Pesnica od Bosne“ Gradačac . Instruktor Cin-Na samodbrane, 6. Stepen Yuan Ving Tsua. Državni prvak u Light Sanda borbi i šampion BiH u Kick Light borbi na državnom prvenstvu održanom u Brčko Distriktu. Na istom takmičenju okitio se zlatnom medaljom u Taolu formi duga motka “Ma kwun”. U istoj kategoriji osvojio je prvo mjesto na Međunarodnom otvorenom prvenstvu Srbije održanom u Somboru. Imao je deset borbi i sve je pobjedio, a sedam nokautima.

Najuspješnija sportska ekipa u ekipnom sportu je RK „Gradačac“ Gradačac. Ekipa RK „Gradačac“ je sezonu 2020/21 završila na, ubjedljivo, prvom mjestu Prve lige Federacije BiH, sa omjerom 21 pobjeda i 1 poraz. Time je klub stekao pravo nastupa u najelitnijem rukometnom takmičenju u BiH, Premijer ligi, te u 2021. godini postao jedini premijerligaški klub sa područja grada Gradačac. Krajem 2021. godine, po završetku jesenjeg dijele takmičenja u Premijer ligi BiH, klub je čvrsto zauzeo sredinu tabele, sa jasnim naznakama da će opstati u Premijer ligi i nastaviti i u narednim godinama predstavljati Gradačac u najelitnijem rukometnom takmičenju i BiH.

U pojedinačnim sportovima najuspješnija ekipa za 2021. godinu je Karate klub „Tempo“ Gradačac. Klub je nastupio na 16 takmičenja i na tri turnira su bili ukupni pobjednici. Izdvojit ćemo nastup pionirske kata selekcije u sastavu Malik Suljkanović, Ajnur Šaldić i Ajnur Ibrahimović, koji su na takmičenju u Doboju pobjedili balkanske prvake i tako osvojili zlatnu medalju.

Priznanje najuspješniji trener u ekipnom sportu za 2021. godinu dobio je Dado Doborac, šef stručnog štaba RK „Gradačac“. U sezoni 2020/21 kao trener osvojio prvo mjesto u Prvoj ligi Federacije i sa ekipom izborio plasman u Premijer ligu BiH (od 22 utakmice ekipa zabilježila 21 pobjedu). U decembru 2021. godine stekao zvanje EHF Master coach-najviše europske i svjetske rukometne trenerske licence.

Najuspješniji trener u kategoriji pojedinačnih sportova je Elvir Ćosić, trener KUNG FU WHU SHU kluba „Pesnica od Bosne“ Gradačac. Majstor realne samoodbrane 1. nivo i instruktor Yuan Ving Tsuna. U 2021. godini kao trener KUNG FU WHU SHU kluba „Pesnica od Bosne“ vodio je članove kluba na 8 takmičenja, a ukupno su osvojili 70 medalja, od toga 41 zlatnu, 19 srebrenih i 10 bronzanih medalja.

Dobitnici priznanja i zahvalnica „Izbor sportite godine Gradačac 2021“:

 

Najuspješniji senior u ekipnim sportovima za 2021. godinu je Edin Zrnić, član RK „Gradačac“ Gradačac.

Drugoplasirana je Nusreta Bećirović, članica KK „Tempo“ Gradačac.

Trećeplasirani je Anes Bilajac, Kung fu wu shu klub „Pesnica od Bosne“ Gradačac.

Najuspješniji senior u kategoriji pojedinačnih sportova za 2021. godinu je Sadin Mulahalilović, član KBS „Zmaj“ Gradačac i reprezentativac Bosne i Hercegovine.

 

Najuspješnija sportska ekipa u ekipnom sportu je RK „Gradačac“ Gradačac.

Drugoplasirana je ekipa OK „Kula – Gradačac“ Gradačac.

Trećeplasirani u ekipnom sportu su seniori NK „Zvijezda“ Gradačac.

Najuspješnija ekipa za 2021. godinu u pojedinačnim sportovima je Karate klub „Tempo“ Gradačac.

 

Najuspješniji trener u ekipnom sportu za 2021. godinu je Dado Doborac, šef stručnog štaba RK „Gradačac“.

Drugoplasirani trener u ekipnom sportu je Emina Taletović, koordinator u Školi odbojke OK „Kula- Gradačac“ Gradačac i trener ekipe OK „Kula-Gradačac II“.

Trećeplasirani trener u ekipnom sportu je Fikret Pezerović, trener pionirske ekipe NK „Zvijezda“ Gradačac.

Najuspješniji trener u kategoriji pojedinačnih sportova je Elvir Ćosić, trener KUNG FU WHU SHU kluba „Pesnica od Bosne“ Gradačac.

 

Najupješnija sportska ekipa u mlađim selekcijama je pionirska ekipa NK Zvijezda Gradačac.

Prvoplasirana sportska škola na području grada Gradačac u prošloj godini je ŠN „Zvijezda“ Gradačac.

Drugoplasirana u kategoriji najuspješnije sportske škole je sportska škola OK „Kula-Gradačac“ Gradačac.

Najbolje sportske rezultate u juniorskoj kategoriji postigao je Haris Vehabović, član NK Zvijezda Gradačac.

Drugoplasirani u juniorskoj kategoriji je Ensar Mehić, član RK „Gradačac“.

Trećeplasirana u ovoj kategoriji je Lejla Ćosić iz OK „Kula-Gradačac“.

 

Najuspješnja u kadetskoj konkurenciji za 2021. godinu je Sara Taletović, članica je OK „Kula-Gradačac“ Gradačac.

Najbolji mladi sportista u pionirskoj konkurenciji je Anes H.Mehmedović, član NK „Zvijezda“ Gradačac.

Drugoplasirani u pionirskoj konkurenciji je Ismar Brisrić, član RK „Gradačac“.

Trećeplasirana sportistkinja u pionirskoj kategoriji je Nora Barać iz OK „Kula-Gradačac“ Gradačac.

 

Najuspješniji junior u pojedinačnom sportu u 2021. godini je Dino Imširović, član KK „Tempo“ Gradačac i reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Drugoplasirani je Hamza Ćosić, član KUNG FU WU SHU kluba „Pesnica od Bosne“ Gradačac.

 

Prvoplasirana u kadetskoj konkurenciji je Esma Pašalić, članica KBS „Zmaj“ Gradačac i reprezentativka Bosne i Hercegovine.

Drugoplasirani kadet u pojedinačnim sportovima je Armin Mujanović iz Karate kluba „Tempo“ Gradačac.

Trećeplasirana je Maida Begović, članica KUNG FU WHU SHU kluba „Pesnica od Bosne“ Gradačac.

 

Najuspješnija u kategorijni pionir/ pionirka je Aldina Bahić, članica KBS „Zmaj“ Gradačac.

Drugoplasirani u kategoriji pionira je Malik Suljkanović, član Karate kluba „Tempo“ Gradačac, reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Trećeplasirani u kategoriji uspješni pionir/pionirka je Edin Bešić, član KUNG FU WHU SHU kluba „Pesnica od Bosne“ Gradačac.

Za doprinos u razvoju sporta, kao uspješni sportski radnici, priznanja su dobili:

Sakib Kondžić, sportski direktor OK „Kula-Gradačac“,

Bakir Mulahalilović, član Upravnog odbora KBS „Zmaj“ Gradačac, predsjednik Sportsko-ribolovnog saveza BiH i član Generalne skupštine Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine,

Adnan Jašarević, član Upravnog odbora NK „Zvijezda“ Gradačac i

Aida dr. Hrštić, član Upravnog odbora OK „Kula-Gradačac“ Gradačac.

 

Zahvalnice za doprinos u razvoju sporta dodjeljene su firmama: Mlijačna industrija „Mi99“ d.o.o. Gradačac, „Gradmont“ d.o.o. Gradačac i Optika „Fokus“ Gradačac.

 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube