Najnovije vijesti

Edis Imširović podnio ostavku na mjesto selektora reprezentacije košarke u kolicima BiH

14/02/2022 | objavio Radio Gradačac
Edis Imširović podnio ostavku na mjesto selektora reprezentacije košarke u kolicima BiH
Košarka

Edis Imširović iz privatnih razloga podnio je neopozivu ostavku na mjesto selektora reprezentacije košarke u kolicima Bosne i Hercegovine, saznaje Radio Gradačac.

Obnašati ovu funkciju za mene, čovjeka koji je dao sebe ovoj zemlji na više načina, bila je velika čast i ponos, poručio je Edis Imširović.

U pismenoj izjavi, koja je u posjedu Radio Gradačca, Imširović se zahvalio svojoj porodici koja ga je nesebično podržavala, zatim igračima, stručnom štabu i svim ostalim saradnicima koji su bili uz njega predhodne četiri godine.

Kao sportista koji se bavi ovim sportom već 28 godina, ali i kao patriota koji će uvijek podržavati svoju domovinu, reprezentaciji i stručnom štabu uvijek stojim na raspolaganju, shodno svojim mogućnostima i karakteru saradnje, naveo je Edis Imširović, koji je nedavno dobio priznanje za najboljeg trenera u paraolimpijskim sportovima za 2021. godinu u izboru Sportskog saveza invalida FBiH pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata i Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Radio Gradačac / Foto: Redžep Kadrić

Comments are closed.

YouTube