Najnovije vijesti

Edis Imširović sportista Gradačca za 2015. godinu

03/03/2016 | objavio Radio Gradačac
Edis Imširović sportista Gradačca za 2015. godinu
SPORT

Edis Imsirovic copySportski savez općine Gradačac sinoć je organizovao ceremoniju proglašenja najboljih sportista u prošloj godini. Prisutne je pozdravio i zaželio dobrodošlicu na ovu tradicionalnu manifestaciju predsjednik Sportskog saveza općine Gradačac Safet Doborac. Čestitke sportistima i sportskim radnicima te sponzorima i donatorima je uputio općinaski načelnik Edis Dervišagić ističući da će kao i do sada lokalna vlast pomagati razvoj sporta u Gradačcu, kako klubova tako i rekreativaca, a posebno je istakao izgradnju sportskih poligona.

Edis Dervisagic

Sportista godine općine Gradačac za 2015. godinu je Edis Imširović. Kapiten KIK „Zmaj“ i reprezentativac Bosne i Hercegovine oktio se prošle godine zlatnom medaljom na Evropskom prvenstvu divizija C u Lisabonu.

Edis Imširović je proglašen i najboljim sportistom-invalidom u 2015. godini. Sa gradačačkim “Zmajevima” u prošloj godini je osvojio drugo mjesto u državnom prvenstvu i srebrnu medalju u Kupu BiH te izborio plasman u Euro ligi 3. Trijumfovali su na međunarodnim turnirima u Sanskom Mostu, Slavonskom Brodu i Gradačcu.

Edis Imsirovic i Ibrahim Ahseljic copy

Za sportistu općine Gradačac u muškoj kategoriji proglašen je Ibrahim Haseljić iz RK Gradačac, dok je najuspješnija sportistkinja odbojkašica Nevena Čvoro.

OK Kula-Gradačac je proglašena najboljom sportskom ekipom.

Najuspješnji trener Arnel Mulić iz KIK Zmaj.

Najuspješnija ekipa u mlađim kategorijama su kadetkinje OK „Kula-Gradačac“.

Najbolje sportske rezultate u juniorskoj kategoriji postigla je odbojkašica Admira Čandić (OK Kula-Gradačac).

Drugu godinu za redom najuspješnji u kadetskoj konkurenciji za 2015. godinu je Besim Šerbečić iz NK Zvijezda-Gradačac.

Nihad Čolić iz Karate kluba „Adnan Bristrić“ Gradačac je najbolji mladi sportista u pionirskoj konkurenciji.

Nauspješnija sportska škola je Škola nogometa NK „Zvijezda-Gradačac“.

Najuspješnija osnovna škola je OŠ “Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak” Srnice Donje a Gimnazija “Mustafa Novalić” u kategoriji srednjih škola.

Najuspješnijeg pedagoga tjelesnog odgoja izabralo Fuada Buljubašića profesora tjelesnog odgoja u OŠ “Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak” Srnice Donje.

Priznanje za doprinos u razvoju sporta na općini Gradačac dobilo je Društvo pedagoga tjelesnog odgoja i sporta općine Gradačac.

Posebno priznanje Sportskog saveza općine Gradačac za izvanredne zasluge za razvoj sporta u Gradačcu dobio je Mirsad Novalić.

U kulturno-zabavnom programu su učestvovali Armin Omerović i Fatmir Sulejmani.

Fatmir Sulejmani

Više sa ovog događaja pogledajte u video-prilogu:

 

 

 

Comments are closed.

YouTube