Najnovije vijesti

Edna Taletović, Nora Barać i Lejla Baturić osvojile prva mjesta na kantonalnom takmičenju iz matematike

30/03/2021 | objavio Radio Gradačac
Edna Taletović, Nora Barać i Lejla Baturić osvojile prva mjesta na kantonalnom takmičenju iz matematike
Tuzlanski kanton

Kako nas je obavijstila Ervada Sinanović, predsjednica Aktiva direktora osnovnih škola grada Gradačac, nakon provedenog žalbenog roka jučer su objavljeni konačni rezultati Kantonalnog takmičenja iz matematike za učenike osnovnih škola Tuzlanskog kantona.

Takmičari sa područja Gradačca ostvarili su zavidne rezultate i naš grad je među najuspješnijim na ovom takmičenju koje je održano 27. marta u JU OŠ “Banovići” u Banovićima. Gradačački mladi matematičari su osvojili tri prva mjesta u konkurenciji učenika 6., 8. i 9. razreda. 

Edna Taletović, učenica O.Š. „Musa Ćazim Ćatić“ iz Zelinje Donje ovojila je prvo mjesto u konkurenciji učenika šestih razreda. U konkurenciji učenika osmih razreda prvo mjesto je osvojila Nora Barać iz O.Š. „Ivan Goran Kovačić“ Gradačac. Prvo mjesto osvojila je i Lejla Baturić, učenica 9. rareda O.Š. „Musa Ćazim Ćatić“ iz Zelinje Donje.

Ostali takmičari su ostvarili sljedeći plasman:

9. razred: Emma Hećimović – 2. mjesto, Sumeja Jahić – 7. mjeso i Selver Pašić – 9. mjesto (svi iz O.Š. „Ivan Goran Kovačić“ Gradačac ), Halil Subašić (O.Š. „Musa Ćazim Ćatić“ Zelinja Donja ) – 14. mjesto.

8. razred: Anida Udvinčić (O.Š. „Musa Ćazim Ćatić“ Zelinja Donja ) – 8. mjesto, Emil Kikić i Lukas Anić iz O.Š. „Ivan Goran Kovačić“ Gradačac su se plasirali na 17. mjesto.

7. razred: Adin Mehić je osvojio 6. mjesto a Malik Hodžić 8. mjesto (učenici iz O.Š. „Ivan Goran Kovačić“ Gradačac). Emira Kavazovic (O.Š. „Musa Ćazim Ćatić“ Zelinja Donja ) – 13.mjesto.

6. razred: Amina Kavazović i Ajdin Baturić iz O.Š. „Musa Ćazim Ćatić“ Zelinja Donja su se plasirali na  3.mjesto.

Grad Gradačac su na ovom takmičenju predstavljali i Harun Poljić iz OŠ „Hasan Kikić“ Vida 1 koji se takmičio u konkurenciji učenika 6. razreda te Ramiz Vilić učenik 7. razreda O.Š. „Dr. Safvet-beg Bašagić“ Gradačac.

Osim takmičarima čestitke upućujemo i njihovim nastavnicima koji su ih pripremali za kantonalno takmičenje. To su: Zehrija Tokić i Nedžd Udvinčić iz O.Š. „Musa Ćazim Ćatić“ Zelinja Donja te Selmir Karić, Kristina Nurkanović, Jasmina Emić iz O.Š. „Ivan Goran Kovačić“ Gradačac, Asmira Ahmetagić iz OŠ „Hasan Kikić“ Vida 1  i Abid Omerović iz O.Š. „Dr. Safvet-beg Bašagić“ Gradačac.

Zbog trenutnih  pogoršanih epidemioloških okolnosti  uzrokovanim Covid 19 pandemijom, prolongiraju se sva takmičenja osnovnih i srednjih škola Tuzlanskog kantona u organizaciji Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona -Tuzla, osim takmičenja iz Fizike, koja će se održati online (svaki učenik kod kuće radi test). Nadamo se da će se sve vrlo brzo normalizirati i da ćemo se moći posvetiti našim učenicima u punom kapacitetu, saopćeno je iz Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona – Tuzla.

Radio Gradačac / Foto: O.Š “Musa Ćazim Ćatić” Zelinja Donja i O.Š. “Ivan Goran Kovačić” Gradačac

Comments are closed.

YouTube