Najnovije vijesti

Ejub Kavazović prvak Federacije BiH u katama za dječake do 12 godina

14/03/2022 | objavio Radio Gradačac
Ejub Kavazović prvak Federacije BiH u katama za dječake do 12 godina
Borilački sportovi

U subotu (12.03.2022. god.) održano je 17. prvenstvo Federacije BiH u karateu za djecu. Prvenstvo je održano u Mostaru u dvorani USRC „Mithat Hujdur Hujka“ u organizaciji Karate saveza FBiH dok je tehnička organizacija prvenstva pripala Karate klubu „Student“ iz Mostara. Na ovom prvenstvu učešće je uzelo 553 takmičara iz 72 karate kluba. Boje Gradačca branili su članovi KBS „Zmaj“ i Karate kluba ”Tempo”.  KBS „Zmaj“ je predstavljalo pet takmičara i osvojili su dvije medalje – jednu zlatnu i jednu bronzanu. Karate klub „Tempo „učestvovao je sa 11 takmičara u 17 kategorija i osvojili su šest medalja – jedna srebrna i pet bronzanih.

 

Ejub Kavazović iz KBS „Zmaj“ je prvak Federacije BIH u katama za dječake do 12 godina, a bonzanu medalju u istoj kategoriji je osvojio Malik Suljanović (KK „Tempo“). Malik Suljkanović je viceprvak Federacije BIH u borbama, dječaci 12 godina – 47 kg. 

Bronzane medalje osvojili su i takmičari KK „Tempo“: Ajnur Šaldić (kate dječaci 11 godina), Amar Delić (kate dječaci 13 godina) i Ajnur Ibrahimvić (borbe dječaci 10 godina +45 kg). U kategorji kate ekipno – dječaci 10/11 godina bronzanu medalju osvojio je muški kata tim KK „Tempo“ u sastavu: Ajnur Šaldić, Ajnur Ibrahimmović i Elvir Halilbašić.

U kategoriji kate dječaci 9 godina Daris Suljkanović (KBS „Zmaj“) osvojio je bronzanu medalju.

Federalno takmičenje je bilo izbornog karaktera za nastup na Državnom prvenstvu koje se održava u aprilu.

Radio Gradačac / Katate savez FBIH / Karate klub “Tempo” Gradačac / Naslovna fotografija: Facebook

Comments are closed.

YouTube