Najnovije vijesti

Eko dan u gradskom parku

23/04/2018 | objavio Radio Gradačac
Eko dan u gradskom parku
GRADAČAC

U povodu obilježavanja Dana planete Zemlje, Ekološki pokret „Eko-zeleni” Gradačac danas je u gradskom paru organizovao druženje ljubitelja prirode. Manifestacija nazvana „Eko dan“ bila je prilika da se naglasi potreba zaštite naše životne okoline i istaknu dosadašnje aktivnosti provedene na području općine Gradačac.

Ekološki pokret „Eko zeleni“, u saradnji sa učenicima i profesorima Gimnazije „Mustafa Novalić“ i MSŠ „Hasan Kikić“, ovoga puta odstupio je od uobičajene prakse organizovanog pošumljavanja, te su sugrađanima poklonili oko 500 sadnica smrče i bora. Uz prigodne ekološke poruke, građanima je ponuđen i domaći čaj. Sadnice pančićeve omorike i šimšira biće poklonjene vjerskim zajednicama na području općine Gradačac.

Iz pokreta “Eko zeleni” sugrađene pozivaju da im, ukoliko to žele, putem e-maila ekozeleni.gradacac@gmail.com ili fb stranice EKO-ZELENI Gradacac, pošalju fotografije napravljene prilikom sadnje.

Eko dan je obilježen i u MZ Jasenica, gdje je eko-sekcija OŠ „Ivan Goran Kovačić“ izvršila  sadnju zimzelenog drveća.

Jedna od aktivnosti koja se organizuje povodom Dana planete zemlje je i nagradni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola pod nazivom „Osmisli eko slogan za 10 i zaradi 50“. Prijave su okončane, a 25. aprila na fb stranici EKO-ZELENI Gradacac počinje glasanje.  Eko slogan koji dobije najviše „lajkova“ osvaja nagradu u vrijednosti od 50 KM.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube