Najnovije vijesti

Esma Pašalić i Sadin Mulahalilović stigli u Finsku gdje nastupaju na Evropskom karate prvenstvu

18/08/2021 | objavio Radio Gradačac
Esma Pašalić i Sadin Mulahalilović stigli u Finsku gdje nastupaju na Evropskom karate prvenstvu
Borilački sportovi

Članovi karate reprezentacije Bosne i Hercegovine su danas stigli u Finsku tačnije u grad Tampere gdje će od 20 do 22.08.2021.godine učestvovati na Evropskom karate prvenstvu za kadete, juniore i U21.

Članovi kluba borilačkih sportova Zmaj Gradačac, Esma Pašalić i Sadin Mulahalilović su takođe u sastavu reprezentacije i branit će boje lijepe naše Bosne i Hercegovine.

Esma Pašalić će se takmičiti u kategoriji kate kadetkinje gdje je očekuje konkurencija od 31 takmičarke.
Sadin Mulahalilović u kategoriji borbe -84 kg U21 gdje ga takođe očekuje 31 takmičar.

Važno je napomenuti da samo jedan sportista iz zemlje u svojoj kategorije može nastupiti na Evropskom prvenstvu i ovo je praktično susret najboljih od najboljih iz zemalja Evrope.

Ja kao trener sam izuzetno ponosan što iz Gradačca imamo 2 takmičara i predstavika naše zemlje čime se ne mogu pohvaliti ni daleko veći klubovi iz većih gradova Bosne i Hercegovine. Smatram da čast i zadovoljno treba biti svim našim građanima grada što imamo svoje predstavnike na tako važnoj i jakoj sportskoj smotri karate sporta u Evropi. Ovom prilikom se beskrajno zahvaljujemo gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Edisom Dervišagićem što je nesebično pomogao odlazak naših najboljih na najjače takmičenje Evrope u karate sportu., poručio je trener Kluba borilačkih sportova “Zmaj” Gradačac Asmir Jahić.

Radio Gradačac / KBS “Zmaj” Gradačac

Comments are closed.

YouTube