Najnovije vijesti

Fatmir Sarajlić sportista godine Gradačca za 2019. godinu

26/02/2020 | objavio Radio Gradačac
Fatmir Sarajlić sportista godine Gradačca za 2019. godinu
SPORT

U organizaciji Sportskog saveza Gradačac, u ponedjeljak (24. februara) održana je manifestacija „Izbor sportiste godine grada Gradačac za 2019.“. Pokrovitelj manifestacije je Grad Gradačac. Na ovogodišnjoj ceremoniji dodjeljena su priznanja za sve kategorije sportista, sportskih kolektiva i sportskih radnika kao i nosilac titule Sportista godine Gradačac 2019..

Gradonačelnik Grada Gradačac Edis Dervišagić, predsjednik Organizacionog odbora manifestacije „Izbor sportiste godine Gradačac 2019.“, obratio se prisutnima i čestitao svim imenovanim sportistima. Istakao je da područje grada Gradačac je jedna sportska sredina koja svake godine iznjedri neke nove sportske junake i „ vjerujem da će  zahvaljujući entuzijazmu sportskih radnika i sportista i naših mladih tako biti i u narednom periodu. Mi ćemo kao gradska uprava nastojati da pružimo punu podršku pri održavanju različitih sportskih takmičenja i stvaranju što boljih uslova za rad sportista“. Podsjećamo da smo prošle godine iz budžeta izdvojili rekordnih 530.000 KM za finansiranje sportskih aktivnosti na području grada Gradačac.

Sportski savez grada Gradačac dodijelio je gradonačelniku Zahvalnicu za doprinos i razvoj sporta na području grada Gradačac.

Nakon što je žiri „ Izbora sportiste godine“ imenovan od strane  predsjedništva Sportskog saveza grada Gradačac izvršen je uvid u pismene prijedloge svih sportskih klubova. Predsjedništvo Sportskog saveza grada Gradačac je na svojoj sjednici održanoj 18. februara 2020. godine donijelo konačnu odluku o proglašenju najuspješnijih u sportu na području grada Gradačac u 2019. godini.

Za sportistu  godine  Grada Gradačac u validnom sportu za 2019. godinu proglašen je FATMIR SARAJLIĆ. Kapiten RK Gradačac koji pune 22 godine nastupa u seniorskom rukometu. Tokom karijere nastupao je u nekoliko  premijerligaških klubova u BiH ali najveći dio karijere proveo je u RK Gradačac.

Za doprinos u razvoju sporta, kao uspješni sportski radnici, priznanja su dobili Edin Zrnić, predsjednik i igrač RK Gradačac, Mirsad Kukuruzović, član uprave FK Bosna Mionica i Sakib Kondžić, član predsjedništva OK Kula-Gradačac.

U ženskoj konkurenciji najuspješnija u pojedinačnom sportu je Anela Hanić, KBS „ Zmaj“ Gradačac. Najuspješniji senior u individualnom sportskim takmičenjima je Anes Bilajac.Najuspješnij seniorka u ekipnim sportovima je Zana Lipovac, članica OK „KULA“ Gradačac.

Posebna priznanja istaknutim sportistima za ostvarene izuzetne sportske rezltate u 2019. dodjeljeno je karatisti Sadinu Mulahaliloviću. Reprezentatvac BiH, učesnik Svjetskog prvenstva za mlade karatiste u Čileu. Po zvaničnoj listi Svjetske karate federacije Sadin se nalazi među deset najboljih juniora na svijetu. Izabran je od strane Sportskog saveza BiH među tri najbolja juniora u našoj državi.

Posebno priznanje za podizanje međunarodnog ugleda grada Gradačac i BiH za nastup na Evropskom rukometnom prvenstvu dodijeljeno je Ibrahimu Haseljiću.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube