Najnovije vijesti

Federalni ministar Nerin Dizdar: Gradačac je važan ekonomski centar, ali i simbol kulturne i društvene raznolikosti

02/04/2024 | objavio Radio Gradačac
Federalni ministar Nerin Dizdar: Gradačac je važan ekonomski centar, ali i simbol kulturne i društvene raznolikosti
FBiH/BiH

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar danas je posjetio Gradačac, gdje je održao sastanak s gradonačelnikom Edisom Dervišićem. Iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica su saopćili da se na sastanku razgovaralo o provedenim projektima Ministarstva, a bila je ovo prilika da ministar Dizdar obiđe i radove na izgradnji zgrade za socijalno stanovanje. 

– Ministar Dizdar je tokom obilaska zgrade koja se gradi za socijalno stanovanje istakao važnost ovakvih projekata u pružanju podrške najranjivijim zajednicama. Naglasio je da će Gradačac imati značajnu podršku Ministarstva u daljem razvoju i unapređenju uslova života svojih građana – navodi se u saopćenju Ministarstva.

Istaknuta je, dodaju iz Ministarstva i važnost saradnje između federalnih i lokalnih vlasti u rješavanju pitanja raseljenih osoba i izbjeglica, te u pružanju podrške u procesu reintegracije i izgradnje povratničkih zajednica. 

Ministar Dizdar je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom s Gradom Gradačac, te je potvrdio spremnost Ministarstva da i dalje pruža podršku u provedbi, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Radio Gradačac / Vlada FBiH

Comments are closed.

YouTube