Najnovije vijesti

FERK obnovio dozvolu za transport naftnih derivata firmi AREX d.o.o. Gradačac

31/03/2021 | objavio Radio Gradačac
FERK obnovio dozvolu za transport naftnih derivata firmi AREX d.o.o. Gradačac
Biznis

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK na jučerašnjoj redovnoj sjednici izdala obnovljenu dozvolu za transport naftnih derivata podnositelju AREX d.o.o. Gradačac. Izdate su i dozvole za proizvodnju električne energije podnositeljima zahtjeva „BAU-HERC“ d.o.o. Sarajevo i „TAMEX“ d.o.o. Busovača.

Kao i dvije dozvole za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE. Riječ je o dvije solarne fotonaponske elektrane podnositelja zahtjeva „Proizvodnja električne energije“, Vlasnik: Bašalić Mirsada iz Tešnja te GLOBTOUR d.o.o. Međugorje.

Iz sektora naftnog gospodarstva, FERK je izdao izmijenjenu i dopunjenu dozvolu za skladištenje naftnih derivata podnositelju ALMY d.o.o. Zenica. Donesen je i zaključak po zahtjevu za izdavanje Dozvole za rad (licencije) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om podnositelja zahtjeva d.o.o. I-SELIMOVIĆ Cazin.

FERK je usvojio i uputio u postupak opće rasprave nacrtdozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja TEAM:MEDIA d.o.o. iz Vogošće, te dva nacrta iz sektora naftnog privređivanje podnositelja POLO d.o.o. Kalesija, za izdavanje dozvola za rad (licencije) za za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om i transport naftnih derivata cestovnim prometom.

Zainteresirane osobe imaju mogućnost pregledati nacrte dozvola na web stranici www.ferk.ba i dostaviti pisani komentar na nacrte do 8.4.2021. godine do 10 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektronsku adresu kontakt@ferk.ba.

Na kraju, FERK je doniod va rješenja po prigovoru, jedno po tužbi i jedno po žalbi kupaca na akte koje su donijeli JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo i JP „Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne“ d.d. Mostar.

Radio Gradačac / FERK

Comments are closed.

YouTube