Najnovije vijesti

FERK u Javnu raspravu uputio Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije firme Gold Energy Gradačac

24/12/2020 | objavio Radio Gradačac
FERK u Javnu raspravu uputio Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije firme Gold Energy Gradačac
Biznis

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK jučer je na 21. redovnoj sjednici u postupak Javne rasprave uputio Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije za podnosioce zahtjeva GOLD ENERGY d.o.o. Gradačac


U Gradačcu je 1. februara 2016. godine počela je sa radom solarna fotonaponska elektrana „Gold energy“ Gradačac snage 150 kW.

Radi se o najbolje uređenoj solarnoj elektrani na našim prostorima, ocijenio je federalni Operator za obnovljive izvore energije i efikasnu kogeneraciju, na kojoj je instalirana oprema iz samog vrha svjetske proizvodnje.

Firma “Gold energy” 29.01.2016. godine stekla je status kvalifikovanog proizvođača električne energije u proizvodnom postrojenju koje koristi obnovljivi izvor energije koji traje do 28.01.2021. godine.


FERK je 14.10.2020. godine primio od „GOLD ENERGY“ d.o.o. Gradačac Zahtjev za obnovu dozvole za rad za proizvodnju električne energije, u solarnoj fotonaponskoj elektrani „GOLD ENERGY -150“, naselje Donje Ledenice, opština Gradačac, instalisane snage 150,00 kW AC (168,30 kWp DC) i predviđene godišnje proizvodnje 256 MWh. 

FERK je pregledao zahtjev i utvrdio da je potpun, te je usvojio nacrt dozvole.

Zainteresovana lica imaju mogućnost dostaviti svoje pisane komentare, na Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije za „GOLD ENERGY“ d.o.o. Gradačac, FERK-u od dana objavljivanja ovog obavještenja do 04.01.2021. godine do 12:00 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektronsku adresu kontakt@ferk.ba. Pisani komentari moraju biti potpisani, saopćeno je iz FERK-a.

Radio Gradačac / FERK

Comments are closed.

YouTube