Najnovije vijesti

Firma MIRROR među kompanijama nominovanim za nagradu “Dobro”

18/12/2020 | objavio Radio Gradačac
Firma MIRROR među kompanijama nominovanim za nagradu “Dobro”
Biznis

Fondacija Mozaik u saradnji sa Agencijom Mašta je objavila pobjednike za ovogodišnju nagradu DOBRO za filantropiju. Radi se o priznanju koje se dodjeljuje još od 2008. godine s ciljem prepoznavanja i promovisanja osoba i kompanija koje svojim filantropskim djelovanjem i zalaganjem značajno doprinose razvoju zajednica u Bosni i Hercegovini.

Prethodnih godina nagrada se dodjeljivala u okviru tri osnovne kategorije: individualna filantropija, korporativno volontiranje i korporativna filantropija. Ove godine su uvedene i nove dvije kategorije kako bi se pružila prilika svima da nominuju pojedinke i pojedince koje iz iseljeništva/dijaspore Bosne i Hercegovine doprinose razvoju zajednica u našoj zemlji, bilo kroz samostalno djelovanje ili kroz doprinos kompanija koje su osnovali u iseljeništvu (dijaspori) ili su u njihovom vlasništvu.

– Ove godine proglašavamo dobitnice i dobitnike nagrade uz fizičku distancu, ali s jednakim žarom da promoviramo solidarnost i dobročinstvo. Odluku o ovogodišnjim pobjednicama i pobjednicima je donijela nezavisna komisija sastavljena od šest članica i članova. Eddie Čustović, Emir Kurtić, Erol Mujanović, Jasna Jašarević, Kemo Sarač i Naida Krupalija su imali izazovan zadatak da ocijene 63 nominacije koje su ušle u uži krug komisije. Kriteriji su bili jednaki za sve i poznati svima još od objave poziva.
Na ovogodišnji poziv za nominacije za nagradu pristiglo je ukupno 196 prijava, od kojih je 169 bilo u skladu sa tehničkim kriterijima nagrade, a nakon procesa prihvatanja nominacija u izbor komisije ušle su ukupno 63 nominacije u tri osnovne kategorije i tri potkategorije nagrade, ističu u Fondaciji Mozaik.

U kategoriji individualna filantropija, filantropkinja ili filantrop od 17 do 35 godina starosti nagradu je dobio Nihad Suljić, mladi volonter iz Tuzle.

U kategoriji individualna filantropija, filantropkinja ili filantrop preko 35 godina starosti nagrada će biti posthumno uručena Goranu Bubalu.

U kategoriji korporativna filantropija, srednje kompanije (od 50 do 250 uposlenih) nagrada je pripala R&S d.o.o. Sarajevo.

U kategoriji korporativna filantropija, male kompanije (do 50 uposlenih) nagradu je dobila kompanija INT BH d.o.o. Sarajevo. Za nas u Gradačcu važno je istaći da je u ovoj kategoriji bila i firma MIRROR d.o.o. sa još pet kompanija: BUNARIN SP, INT BH d.o.o., UR Kašahana, VEGA-MIX d.o.o., Wintorius.

U kategoriji korporativna filantropija, velike kompanije (preko 250 uposlenih) nagrada je priopala kompaniji BH Telecom d.d. Sarajevo.

U kategoriji individualna filantropija pripadnicima i pripadnicama iseljeništva iz BiH nagrada je dodjeljena Mahiri i Semiru Tanović.

U videu koji smo pripremili pogledajte ko su dobitnice i dobitnici nagrada u svim kategorijama, ali i kojih pet nominacija u svakoj od kategorija nagrade je komisija najbolje ocijenila. Pred vama je 17 minuta posvećenih dobročinstvu i solidarnosti. Nadamo se da ćete u njima uživati, ali i dijeliti #DOBAR glas o sjajnim kompanijama i osobama koje su ovu i prošlu godinu učinile boljim, saopćeno je iz Fondacija Mozaik.

Radio Gradačac / Fondacija Mozaik

Comments are closed.

YouTube