Najnovije vijesti

FOTO: Monodrama “Ich liebe Deutschland” Vahida Klopića premijerno prikazana na “Kikićevim susretima”

20/10/2020 | objavio Radio Gradačac
FOTO: Monodrama “Ich liebe Deutschland” Vahida Klopića premijerno prikazana na “Kikićevim susretima”
KULTURA

Monodramom “Ich liebe Deutschland” Vahida Klopića u režiji Midhata Kušljugića i sjajnoj izvedbi Jasmine Dedić Ibrić sinoć su nastavljeni  Kikićevi susreti. Publika je u Gradskom kinu premijerno imala priliku vidjeti emotivnu i zanimljivu predstavu čiju produkciju potpisuje Teatar-art iz Tuzle.


Monodrama “Ich liebe Deutschland” je priča jedne žene, koja je odrastala praktično u ratu. Kroz svoje kazivanje, opisuje niz karakterističnih likova za naše podneblje, ali istovremeno i sve svoje prepreke da ostvari sebe u poratnom periodu. Priča je i humoristična i bolna, ali svi koji je buudu gledali mogu prepoznati sebe ili nekoga iz svoje bliže sredine u ovoj priči.


Pripreme su trajale puna četiri mjeseca, ali na kraju je ostvaren rezultat. Ljudi koji su radili na ovom mom tekstu su talentirani, strahovito hrabri i pravi umjetnici. Jasmina Dedić Ibrić je ime o kojem će se sigurno u budućnosti pričati u glumačkim krugovima, ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i mnogo šire. Režija Midhata Kušljugića odlična, muzika Denisa Hadžića je odlično funkcionirala u priči. Pomoć dekanice Akademije scenskih umjetnosti Tuzla dr.sci Jasmine Čelebić Tanović, puno nam je značila i davala dodatno samopouzdanje da smo na pravom putu, rekao je za Radio Gradačac autor Vahid Klopić.

Kikićevi susreti se nastavljaju 21. oktobra kada će biti obilježena „Noć muzeja“ sa temom „Kikićevi susreti kroz vrijeme“. Posjetioci će moći vidjeti građu Zavičajne zbirke iz depoa JU Javna biblioteka „Alija Isaković“ Gradačac. Priređivač i promotor je Mirsa Šarić.

Molimo vas da poštujete sve upute organizatora, u pogledu obavezne dezinfekcije na ulazu u prostorije, obavezno nošenje zaštitnih maski, a broj posjetilaca će biti ograničen. S obzirom na prostore u kojima se sadržaj odvija, maksimalan broj u jednom momentu, može biti od 40 do 50 osoba, saopćeno je iz Izvršnog odbora Kikićevih susreta 2020.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube