Najnovije vijesti

FOTO: Odigran malonogometni turnir “107. viteška motorizovana brigada”

26/06/2018 | objavio Radio Gradačac
FOTO: Odigran malonogometni turnir “107. viteška motorizovana brigada”
Boračka udruženja

U povodu obilježavanja „9. juna – Dana formiranja 107. viteške motorizovane brigade“ na sportskom poligonu u MZ Škorići u subotu (23.06.2018. godine) je odigran tradicionalni malonogometni turnir „107. viteška motorizovana brigada“. Na turniru su učestvovale četiri ekipe: 1. i 3. bataljon (mješovita ekipa), prištapske jedinice, 5. bataljon i Maloljetni borci ARBiH Gradačac.

Organizator turnira bio je Savez boračkih organizacija općine Gradačac a tehnička organizacija, kao i do sada, bila je povjerena Jedinstvenoj organizaciji boraca „Unija veterana“ općine  Gradačac.

Ovo je samo nastavak manifestacija Sloboda „Kapije BiH“ za slobodu Bosne i Hercegovine. Ovu svečanu priliku otvaranja sportskog centra u MZ Škorići iskoristili smo i za odigravanje tradicionalnog malonogometnog turnira „107. viteška motorizovana brigada“. Ovaj turnir smo do sada organizovali u nekoliko mjesnih zajednica i na taj način želimo da evociramo sjećanje na herojsku borbu i odbranu Gradačca. Obilježavanjem ovog značajnog datuma iz naše bliže historije želimo očuvati sjećanje na sve patriote Gradačca i Bosne i Hercegovine, rekao je Munever Beširović, predsjednik JOB Unija veterana Gradačac.

Općinski načelnik Edis Dervišagić i i predsjednik Vijeća MZ Škorići Nedžad Škorić su presjecanjem vrpce svečano otvorili sportski kompleks u MZ Škorići. Ovim činom je ozvaničen i početak tradicionalnog malonogometnog turnira „107. viteška brigada“.

Prvo mjesto na malonogometnom turniru 107. viteška motorizovana brigada osvojila je mješovita ekipa 1. i 3. bataljona. Drugoplasirana ekipa je Maloljetni borci Armije R BiH Gradačac. Ekipa 5. bataljona je osvojila treće mjesto dok su prištapske jedinice zeuzelile četvrto mjesto.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube