Najnovije vijesti

FOTO: Održan Festival folklora i pjesme „Vučkovci 2018.“

08/07/2018 | objavio Radio Gradačac
FOTO: Održan Festival folklora i pjesme „Vučkovci 2018.“
KULTURA

Sinoć je u Vučkovcima održan 12. festival folklora i pjesme „Vučkovci 2018.“ na kojem je nastupilo sedam kulturno-umjetničkih društava. Organizatori i domaćini ove tradicionalne manifestacije bili su članovi KUD „Sevdah“ Vučkovci a pokrovitelj Općina Gradačac.

Ovaj festival je u proteklih 11 godina ugostio oko 150 kulturno-umjetničkih društava sa oko 4500 učesnika iz mnogih zemalja regiona i Evrope. Želja nam je da u budućnosti našem festivalu vratimo taj internacionalni karakter. Ove godine okupili smo najbolja kulturno-umjetnička društva koja rade, koja obitavaju u našoj blizini i sa kojima uspješno surađujemo, rekao je Admir Fazlić obrativši se u ime organizatora 12. festivala folklora i pjesme u Vučkovcima.

Domaćini su na binu izašli sa majicama “Srce za Agu” kojom su poslali poruku da njihov vršnjak, komšija i prijatelj devetogodišnji Ago Bričić, koji boluje od leukemije, nije sam.

Na ovogodišnjem festivalu u Vučkovcima su nastupili: Kud ” Zmaj od Bosne” Gradačac, Kud ”Mladost” Čelić, Kud ”Behar” Maoča, Kud ”Osman Rešidović” Brka, Kud ”Bukinje” Tuzla, Kud ”Gradačac” i Kud ” Sevdah” Vučkovci.

 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube