Najnovije vijesti

FOTO/VIDEO: Održane Sportske igre mladih u Gradačcu

09/06/2021 | objavio Radio Gradačac
FOTO/VIDEO: Održane Sportske igre mladih u Gradačcu
GRADAČAC

Jučer su u Gradačcu održane Plazma Sportske igre mladih. Sportske igre mladih su najveće besplatno amatersko takmičenje za djecu iz čitave Bosne i Hercegovine.

Na ovogodišnjem 11. izdanju Sportskih igara mladih djevojčice i dječaci iz Gradačca i okolnih gradova su se takmičili u sportskim disciplinama nogomet, košarka, odbojka i odbojka na pijesku. Sportske aktivnosti osim na poligonu malih sportova „Luke“ održavale su se u sportskoj dvorani i na jezeru Vidara.

Gradonačelnik Edis Dervišagić je posjetio mlade takmičare na sportskom poligonu „Luke“ gdje je poželio mnogo sreće svim takmičarima i istakao da je posebno ponosan i radostan da je Grad Gradačac po deseti put pokrovitelj ovih igara u Gradačcu. Ovom podrškom pružamo mladima iz Gradačca ali i iz cijele BiH da pokažu svoja znanja i umjeća kako bi ostvarili što bolje rezultate u narednim periodu. Grad Gradačac će nastaviti podržavati ovakve i slične manifestacije koje imaju za cilj promociju mladih i njihovih vještina i znanja.

Igre će u 2021. godini obići 45 bh gradova i družiti se sa mladima širom Bosne i Hercegovine. Nakon održanih regionalnih takmičenja po gradovima, pobjednici će učestvovati na polufinalnim turnirima organizovanim po regijama, a najbolji će imati priliku prikazati svoje sportsko umjeće na Velikom finalu u Sarajevu.

 

Radio Gradačac / Grad Gradačac / SIM

Comments are closed.

YouTube