Najnovije vijesti

Fudbaleri iz Vučkovaca učestvovali na turniru u Direnu

14/09/2018 | objavio Radio Gradačac
Fudbaleri iz Vučkovaca učestvovali na turniru u Direnu
Nogomet

Na ovogodišnjoj tradicionalnoj sportskoj manifestaciji „Badeseecup 2018“ (08.-15.08.2018.) koju organizuju njamački grad Diren (Düren) i FC Rhenanina Mariaweiler učastvovala je i ekipa FK „Jedinstvo 1952“ iz Vučkovaca.  Poziv je uslijedio u okviru partnerske saradnje gradova Direna i Gradačca, a da bi boravak u Njamačkoj bio ugodan pobrinuli su se stari prijatelji Marcus Seiler, Isi Isecker i Katja Schmitz.

Naša ekipa je brojala ukupno 20 članova, 14 fudbelera i šest članova Uprave. U našem timu su bila i četiri fudbalera NK „Omladinac 68“ iz Mionice i bilo nam je veoma ugodno družiti se sa domaćinima, ističu iz FK „Jedinstvo 1952“.

Upravo je „Jedinstvo 1952“ imalo čast da utakmicom protiv FC Rhenanina Mariaweiler otvori 4. Badeseecup. Vučkovljani su slavili rezultatom 5:1 a odigrana je još jedna utakmica između ova dva kluba u kojoj je opet uspješnija bila ekipa iz Bosne i Hercegovine.

Naša ekipa je uzela učešće i na turniru u malom fudbalu gdje smo zauzeli treće mjesto. Sportski rezultati su bili u drugom planu i manje su bitni od onoga što su gosti turnira mogli vidjeti i čuti od domaćina. Prije svega, koliko je u Direnu i Njemačkoj razvijena svijest borbe protiv rasizma, a pred svaku utakmicu je istaknuta zajednička poruka borbe protiv rasizma. Sa nama se družio i pružio ruku prijateljstva predsjednik Udruženja „Nema mjesta za rasizam i nasilje“ Jo Ecker, rekao je Mirsad Kurbašić, predsjednik FK „Jedinstvo 1952“.

Na kraju druženja i sportskih takmičenja dogovorena je uzvratna posjeta prijatelja iz Direna ovoj gradačačkoj mjesnoj zajednici i FK „Jedinstvo 1952“.

Odlazak ekipe u Diren su uglavnom finansirali domaćini ove posjete a dio sredstava je obezbijedila Uprava kluba. U saradnji sa Općinom Gradačac obezbedili smo poklone domaćinima, poručuju iz Uprave kluba i očekuju da će lokalna vlast pružiti punu podršku i pomoć naredne godine pri dočeku gostiju i prijatelja iz partnerskog grada Direna.

Radio Gradačac / FK „Jedinstvo 1952“ Vučkovci

 

Comments are closed.

YouTube