Najnovije vijesti

FZZZ – Otvoren Javni poziv za učešće u Programu “Obuka za tržište rada 2023”

13/06/2023 | objavio Radio Gradačac
FZZZ – Otvoren Javni poziv za učešće u Programu “Obuka za tržište rada 2023”
Biznis

Federalni zavod za zapošljavanje uputio je obavještenje potencijalnim korisnicima da je Javni poziv za učešće u Programu “Obuka za tržište rada 2023” otvoren od danas (13.6.2023. godine) do utroška sredstava, a najdalje do 15.11.2023. godine.

Više detalja o ovom Programu, načinu apliciranja i realizaciji dostupno je na web portalu Federalnog zavoda za zapošljavanje u rubrici Projekti

– Nezaposlene osobe registrirane na evidenciji nezaposlenih u Federaciji BiH obrazac prijave (PR – 2023) mogu preuzeti OVDJE.

– Poslodavac koji ima potrebu za obučavanjem nezaposlenih osoba, Zahtjev za učešće u Programu (OR – 2023) može preuzeti OVDJE.

– Opis programa obuke obrazac (OPT – 2023) može se preuzeti  OVDJE.

– Nezaposlenim osobama koje zadovoljavaju uvjete Programa, Vaučer za obuku biće dostavljen na kućnu adresu nakon izvršenih provjera. Vaučer u iznosu do 1.000,00 KM vrijedi 60 dana od datuma izdavanja (u rok od 60 dana ulazi i prijava poslodavca). Nezaposlene osobe, po zaprimanju Vaučera, pronalaze poslodavca koji će im pružiti priliku za obuku i prijaviti se na javni poziv. Nakon zaprimanja 500 prijava za dodjelu Vaučera, prijavljivanje će biti obustavljeno dok se sve prijave ne obrade.

– Poslodavac predaje zahtjev za sufinansiranjem obuke kantonalnoj službi za zapošljavanje (prema prebivalištu nezaposlene osobe).

Radio Gradačac / FZZZ

Comments are closed.

YouTube