Najnovije vijesti

Grad Düren donirao vatrogasno vozilo gradačačkim vatrogascima

20/02/2020 | objavio Radio Gradačac
Grad Düren donirao vatrogasno vozilo gradačačkim vatrogascima
Civilna zaštita

Specijalno vozilo koje je koristila vatrogasna jedinica Düren od danas je i zvanično u službi Profesionalne vatrogasne jedinice Gradačac. Rezultat je to partnerske saradnje Gradačca i njemačkog grada Dürena.

Naime, Gradsko vijeće grada Dürena, na svojoj sjednici u aprilu prošle godine, jednoglasno je odlučilo donirati vatrogasno vozilo bratskom gradu u Bosni i Hercegovini. Tim povodom, nedavno je u Dürenu boravila delegacija iz Gradačca i preuzela vatrogasno vozilo.

Ovo vozilo će nam biti od velike koristi u radu Profesionalne vatrogasne jedinice. Koristim priliku da se zahvalim na donaciji gradskim vlastima, gradonačelniku Dürena Polu Lariju i gradskim vijećnicima koji su dodijeli odluku o donaciji vatrogasnog vozila, rekao je gradonačelnik Edis Dervišagić.

Ovo je drugo vozilo koje je grad Düren donirao javnim službama u Gradačcu, jedno za potrebe Doma zdravlja i ovo za Profesionalnu vatrogasnu jedinicu.

Gradačački vatrogasci uskoro bi trebali imati još bolje uslove za rad, u toku je izgradnja vatrogasnog doma u MZ Vida 2.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube