Najnovije vijesti

Grad Gradačac dobitnik nagrade “GLOBALLOCAL” za kreiranje pozitivnog okruženja za razvoj poduzetništva

17/12/2019 | objavio Radio Gradačac
Grad Gradačac dobitnik nagrade “GLOBALLOCAL” za kreiranje pozitivnog okruženja za razvoj poduzetništva
GRADAČAC

Na svjetskom kongresu poduzetnika koji je održan u Skoplju, Gradu Gradačac dodijeljena je nagrada “GLOBALLOCAL” za kreiranje pozitivnog okruženja za razvoj poduzetništva.

Međunarodni ekonomski forum “Perspektive Dubrovnik” i “Promo global Zagreb” na osnovu odluke Međunarodnog komiteta za dodjelu Internacionalnih nagrada i priznanja za zajednice i institucije za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi “GLOBALLOCAL”, dodijelili su nagrade i priznanja  za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi u kategoriji “Najbolje lokalne zajednice u 2019. godini”, a među nagrađenima je i Grad Gradačac.

Kako je najavljeno iz Gradske uprave Gradačca, svečana dodjela nagrade biće upriličena u zgradi Gradske uprave u subotu, 21. decembra, u 12 sati.

Drugi svjetski kongres poduzetnika jedan je od najvećih poduzetničkih događaja na Balkanu u 2019. godini, koji je održan pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Sjeverne Makedonije. Nagrade i priznanja “GLOBALLOCAL” dodjeljuju se na godišnjem nivou pod patronatom i u okviru zvaničnog programa Svjetskog kongresa poduzetnika (SKP).

Nagradu gradonačelniku Edisu Dervišagiću na svečanosti će uručiti prof. dr. Kadrija Hodžić, zamjenik predsjednika Međunarodnog komiteta za dodjelu nagrada i priznanja “Globallocal” iz BiH i Vinko M. Ćuro, predsjednik Upravnog odbora MEF PERSPEKTIVE i amjenik predsjednika Međunarodnog komiteta za dodjelu nagrada i priznanja “Globallocal” iz Hrvatske.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube