Najnovije vijesti

Gradačac bogatiji za četiri državna prvaka u karateu

09/04/2019 | objavio Radio Gradačac
Gradačac bogatiji za četiri državna prvaka u karateu
Borilački sportovi

U nedjelju, 07.04.2019.godine, je održano Državno karate prvenstvo za djecu do 14 godina starosti u Banja Luci gdje je učešće uzelo 884 takmičara iz 104 kluba. Iz Gradačca su nastupali takmičari iz KBS „Zmaj“ i KK „Tempo“ koji su osvojili četiri zlatne, tri srebrne i četiri bronzane medalje.

Prvaci države Bosne i Hercegovine u svojim uzrasnim kategorijama su: Ajnur Šaldić, Esma Pašalić, Ejub Kavazović i Aldina Bahić (svi iz KBS „Zmaj“ Gradačac).

Viceprvaci države su: Denis Jusufović (KBS „Zmaj“), Armin Mujanović i Benjamin Biberkić (KK „Tempo”).

Bronzane medalje su osvojili: Malik Suljkanović i Ajnur Halilković (KK „Tempo“), Ajla Omeragić i ženski kata tim KBS „Zmaj“ u sastavu: Emra Subašić, Aldina Bahić i Ajla Omeragić.

KK „Tempo“ Gradačac  je nastupio sa sedam takmičara i medalje nisu osvojili Ajla Ibrahimović i Muhamed Jukan, oni su se plasirali na 5. mjesto. Emra Subašić iz KBS „Zmaj“ je u pojedinačnoj konkurenciji zauzela 5. mjesto, od ukupno 40 takmičarki u svojoj kategoriji.

Važno je istaći da je KBS “Zmaj” na Državnom prvenstvu sa 11 takmičara u ukupnom poretku klubova zauzeo peto mjesto (16 bodova) i najuspješniji je klub sa  Tuzlanskog kantona. 

Sa velikim zadovoljstvom možemo istaći da smo ponosni na ostvareni rezultat i da smo dostojanstveno predstavili naš grad i naš kanton u izuzetno jakoj i teškoj konkurenciji, saopćeno je iz KBS „Zmaj“ Gradačac.

U ukupnom poretku klubova KK „Tempo“ se plasirao na 26. mjesto sa šest osvojenih bodova. 

Osvajači medalja sa ovog takmičenja su dobili status reprezentativca Bosne i Hercegovine i izborili plasman na predstojećem Balkanskom prvenstvu koje će se održati u Banja Luci od 30.05. do 02.06.2019. godine.

 

 

Radio Gradačac / KBS „Zmaj“ Gradačac / KK „Tempo“ Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube