Najnovije vijesti

Gradačac bogatiji za osam majstora karatea

11/08/2016 | objavio Radio Gradačac
Gradačac bogatiji za osam majstora karatea
Borilački sportovi

U Neumu je u periodu od 01-07.08.2016. godine održan tradicionalni ljetni karate seminar na kojem je učestvovalo 107 učesnika iz 16 karate klubova. Ovogodišnji seminar u Neumu je bilo i najmasovniji u Bosni i Hercegovini. Gosti seminara su bili međunarodni karate sudija Muhamed Husanović, Mujo Gec, Ramiz Potur i Anto Krešić.

U sklopu seminara je održano i polaganje za mastorska zvanja Crni pojas I, II, III, IV DAN. Kandidati su polagali pred komisijom Karate saveza Bosne i Hercegovine i to: za I DAN – Muhamed Husanović, Edhem Halilović, i Asmir Jahić (crni pojas III DAN;KBS „Zmaj“ Gradačac), za II, III, IV DAN – Ramiz Potur, Memsur Ćurović, i Fikret Selman.

Dzeneta i Rasim bahic

Majstori karatea KBS “Zmaj” Gradačac

Nakon položenih ispita sportska porodica općine Gradačac bogatija je za osam majstora karetea iz tri kluba.

Zvanje majstor karatea crni pojas II DAN dobile su Dženeta Bahić (KBS „Zmaj“ Gradačac“) i Samra Delić (Karete klub „Adnan Bristrić“  Gradačac).

kkab - majstori karatea

Majstori karatea KK “Adnan Bristrić” Gradačac

Crni pojas i zvanje majstora karatea I DAN osvojili su: Rasim Bahić (KBS „Zmaj“ Gradačac“), Sabina Ademović i Zlata Hodžić (Karete klub „Adnan Bristrić“ Gradačac), te Ajša Durmišević, Ajna Mulahalilović i Nejra Huskić (Karete klub „Tempo“ Mediđa-Gradačac).

KK Tempo - majstori karatea 2016

Treneri i majstori karatea KK “Tempo” Mediđa-Gradačac

Na seminaru u tehničkoj organizaciji Kluba borilačkih sportova “Tuzla-Sinbra” pored domaćina su prisusvovali članovi iz : KK “Holiday” Goražde, KK “Novi Grad” Sarajevo, KK “Empi” Prozor-Rama, KK “Doboj Istok”, KBS “Zmaj” Gradačac, KK “Sloboda” Tuzla, KK “Do” Tuzla, KK “Student” Mostar, KK “Unija” Tešanj, KK “Konjuh” Živinice, KK “Bosna” Sarajevo, KK “Sensei” Sarajevo, KK “Champion” Ilidža i KK Blagaj i KK “Gračanica”.

Karate olimpijski sport 2020

Ovome treba dodati i vijest da je karate i zvanično primljeno u porodicu Olimpijskih sportova, i biće na programu Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube