Najnovije vijesti

GRADAČAC FEST: Održan prvi Dječiji Fest u Gradačcu

18/08/2022 | objavio Radio Gradačac
GRADAČAC FEST: Održan prvi Dječiji Fest u Gradačcu
GRADAČAC

Manifestaciju Gradačac Fest danas su u Gradskom kinu otvorili najmlađi Dječijim Festom na kojem su pokazali svoje talente i publiku uveselili plesnim, pjevačkim i glumačkim tačkama. Neki od njih načinili su prve korake pred publikom, te uprkos tremi dobili nagradu u vidu aplauza i podrške

Učesnike i publiku je na početku pozdravio gradonačelnik Edis Dervišagić, izrazivši zadovoljstvo što se jedna ovakva manifestacija održava u upravo saniranom objektu Gradskog kina koje će u narednom periodu biti mjesto brojnih događaja iz oblasti kulture i umjetnosti, a Fest je proglasila otvorenim direktorica Centra za kulturu “Ahmed Muradbegović” Nadira Duraković.

Festival se odvijao u tri kateogorije – pjesmi, plesu i glumi, sve pod budnim okom žirija kojeg su činili književnik Vahid Klopić (predsjednik), književnik i pripovjedač Šimo Ešić i Aleksandar Čović, muzičar i frontmen grupe Regina.

Žiri je za najbolji nastup nagradio grupu “Zeko” Dječijeg obdaništa “Kolibri”, dok je najboljom glumicom proglašena Adna Pašalić. Najbolji  plesači su članovi ritmičkih sekcija KUD-a “Zmaj od Bosne” i OŠ “Ivan Goran Kovačić”, a kao najbolji mladi pjevači prvog Dječijeg Festa u Gradačcu prigodno su nagrađeni Fata Janjarac  i članovi hora KUD-a “Zmaj od Bosne”. Posebna nagrada uručena je članovima Udruženja Kutak radosti.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube