Najnovije vijesti

Gradačac istopio Čelik

13/05/2017 | objavio Radio Gradačac
Gradačac istopio Čelik
Rukomet

Rukometaši su slavljem nakon pobjede protiv ekipe Čelik Junior iz Zenice okončali takmičarsku sezonu u Prvoj ligi F BiH grupa Sjever. Klub koji je u takmičenje ušao sa nizom kadrovskih, organizacionih i finansijskih problema sezonu je završio sa četiri vezane pobjede. Plod je to, prije svega, požrtvovanosti i želji da se gradačački rukomet ne ugasi nakon ispadanja iz Premijer lige i odlaska igrača iz prve postave.

Veliku ulogu u tome imaju igrači koji su prije nekoliko godina okončali karijeru ali su se ponovo aktivirali i pomogli da ekipa istrči na teren. Dolaskom Dade Doborca na trenersku poziciju i uključivanje mladih igrača iz Škole rukometa „Speed“ sve je dobilo još jednu novu dimenziju.

Publika se vratila u dvoranu a rezultati i pristup igri su bili sve vidljiviji.

Tako je bilo i sinoć protiv Čelik Juniora. Gradačac je furiozno otvorio utakmicu i poveo sa 7:0 a u 18. minuti imaju 10 golova razlike (14:4). U nastavku dolazi do opuštanja koje koriste gosti da smanje prednost (15:7) jer izabranici Dade Doborca 10 minuta nisu postigli pogodak. Na poluvremenu ponovo je Gradačac imao zalihu od 10 golova (18:8).

I u nastavku bolja igra domaćina koji u 46. minuti prave i najveću prednost 32:19. Gosti se bude i nakon uspješne serije od 6:0 rezultat na semaforu je bio 31: 25. Do kraja utakmice Gradačac ponovo preuzima inicijativu a aplauzima publike nagrađeni su mladi rukometaši koji bi trebali biti okosnica budućeg gradačačkog rukometa.

Najefikasniji u ekipi Gradačca bili su Armin Kahvedžić i Edin Zrnić sa po sedam pogodaka a Halil Šahdanović se šest puta upisao u listu strijelaca. Kod gostiju su se istakli Ekrem Kobilica sa devet i Kenan Biogradlija sa osam pogodaka. Aplauze publike za svoje odbrane dobili su golmani Dino Hećimović (Gradačac) i Jasmin Beganović (Čelik Juniora) sa po 16 odnosno 19 odbrana.

Gradačac – Čelik Junior 37:29 (18:8)

Gradačac – Sportska dvorana: Gradačački sajam. Gledalaca: 200. Suidje: Admir Dautović (Doboj Istok) i Anes Đulović (Tuzla). Delegat: Fadil Memić (Gračanica). Sedmerci: Gradačac 5(2), Čelik Junior 3(2). Isključenja: Gradačac 10 minuta, Čelik Junior 14 minuta.

Gradačac: Hećimović (16 odbrana), Boloban, Kahvedžić 7, Mehmedćehajić, Hrnjić 4, Hasanbašić 2, Islamović 1, Čosić 1, Kavazović (1 odbrana), Zrnić 7, S. Bajramović 5, Kevrić 1, Udvinčić 1, Šahdanović 6, Jukan 1, Isić. Trener: Dado Doborac.

Čelik Junior: Beganović (19 odbrana), Biogradlija 8, Suljić 1, Kobilica 9, Pašalić 6, Spahić 3, Bešić, Brekl 2, Malkoč. Trener: Vladimir Zeljko.

Radio Gradačac / Foto: Redžep Kadrić

Comments are closed.

YouTube