Najnovije vijesti

Gradačac jutros najtopliji u BiH – Servisne informacije za 11.05.2022.

11/05/2022 | objavio Radio Gradačac
Gradačac jutros najtopliji u BiH – Servisne informacije za 11.05.2022.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 5:16, a zalazi u 20:09, obanica traje 14:53 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 108 pacijenata, 2 osobe su upućene na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – bez intervencija u posljednja 24 sata.

Elektroposlovnica – nema prijavljenih prekida ili kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – sinoć je zabilježen kvar na vodovodnom sistemu usljed čega su potrošači u Škorićima jutros bez vode. Otklanjanje kvara očekuje se tokom prijepodneva.

Policijska stanica – u protekla 24 sata dogodila se 1 saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom bez povrijeđenih lica, a 2 događaja su evidentirana u rubriku “ostali događaji”.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 18 °C (u 8 h), atmosferski pritisak 993 mb, relativna vlažnost vazduha 69 %, puše slab J-I vjetar brzinom 1 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu stabilno, vedro, sunčano i toplo. Najviša dnevna temperatura od 26 do 28 °C.

Biometeorološka progoza – Uz povoljnije biometeorološke prilike većina populacije trebala bi se osjećati bolje. Više sunca pozitivno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će poslije podne biti sparno. Također, preporučljivo je slojevito se odjenuti.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube