Najnovije vijesti

Gradačac ubjedljiv protiv Lukavca

12/11/2017 | objavio Radio Gradačac
Gradačac ubjedljiv protiv Lukavca
Rukomet

Rukometaši Gradačca su u subotu na domaćem terenu savladali ekipu Lukavca rezultatom 42:25. Izabranici trenera Dade Doborca opravdali su ulogu favorita protiv fenjeraša Prve lige FBiH grupa Sjever i od početka utakmice nametnuli svoj tempo igre. Kako je utakmica odmicala rezultatska prednost je bila sve veća pa su domaći na odmor otišli sa 13 golova prednosti (24:11).

U drugom poluvremenu Gradačac je iz napada u napad povećavao prednost. Zbog toga, trener Doborac se odlučio da utakmicu privedu kraju gradačački poletarci koji su  minuta svojim potezima izmamili aplauze oko 150 gledalaca u sportskoj dvorani.

Najefikasniji u ekipi Gradačca bio je Nermin Čaušević sa osam pogodaka, jedan manje je postigao Armin Kahvedžić a po šest puta u listu strijelaca su se upisali Samir Bajramović, Nermin Isić i Edin Zrnić. Valja istaći da je tri pogotka postigao mladi Malik Okanović, dva puta mrežu gostiju je zatresao Refik Mujčinović a sa po jednim golom pobjedi su priodonijeli Ensar Mehić, Halil Udvinčić i Nahid Isić. Kod gostiju najefikasnijni je bio Mirza Osmić sa sedam postignutih golova.

U narednom kolu Gradačac gostuje u Zenici protiv rukometaša Čelika koji su savladali ekipu Sana 7 u Sanskom Mostu rezultatom 24:27 (7:16).

Radio Gradačac / Foto: Redžep Kadrić EVROPA

Comments are closed.

YouTube