Najnovije vijesti

Gradačac uspješan domaćin 16. federalnog prvenstva za karatiste

26/04/2021 | objavio Radio Gradačac
Gradačac uspješan domaćin 16. federalnog prvenstva za karatiste
Borilački sportovi

Karate savez FBiH je prošlog vikenda u Gradačcu organizovao 16. prvenstvo Federacije BiH za kadete, juniore, U-21 i seniore (M+Ž). Tehnički organizator je bio Klub borilačkih sportova “ZMAJ“ Gradačac.

Učestvovalo je 68 klubova sa 402 takmičara koji su se takmičili u 490 kategorija. Ekipni pobjednik je Champion Ilidža sa 35 bodova sa 8 zlatnih, 4 srebrne i 3 bronzane medalje. Drugoplasirani je klub Okinava Novo sarajevo sa 5 zlatnih i po dvije srebrne i bronzane medalje sa ukupnih 21 bodom. Na trećem mjestu je Tuzla sa 28 bodova i osvojenih 5 zlatnih, 1 srebrnom i 11 bronzanih medalja.

Bez obzira što smo imali probleme, jer prošle godine nije bilo značajnijih takmičenja, možemo biti zadovoljni ostvarenim rezultatima takmičara iz Gradačca. Sadin Mulahalilović se oporavlja od teške povrede i on nije izborio plasman među četiri najbolja takmičara i ovaj nastup nam je poslužio da vidimo u kom pravcu ćemo raditi i pripremati se za naredna takmičenja. S druge strane, veoma smo zadovoljni kako smo organizovali takmičenje a zainteresovani su dva dan uživo preko YouTube-a mogli pratiti sve što se događalo u Gradačcu. Drago nam je jer smo vidjeli da ljude interesuje karate i da su zainteresovani za praćenje sportskih događaja, rekao je za Radio Gradačac Asmr Jahić, predsjednik KBS “Zmaj” Gradačac.

Bronzanu medalju je dobila Esma Pašalić iz KBS Zmaj Gradačac u katama za kadetkinje. U katama za seniorke bronzana je bila Nusreta Bećirović iz KK Tempo Gradačac. Njena klupska kolegica Mevlija Imširović okitila se bronzanom medaljo u kategoriji borbe juniorke -48 kg.

KK Tempo je u ukupnom plasmanu 39 i nakon nastupa 8 takmičara osvojio je dvije bronzane medalje. KBS Zmaj je nastupio sa 4 takmičara i osvojio jednu bronzanu medalju i plasirao se na 46. mjesto među 68 klubova.

Vrijedno je istaći da se sportistkinja Gradačca u pojedinačnim sportovima za 2020. godinu, Ajla Vehabović takmičila u ekipnoj i pojedinačnoj kategoriji. Ajla Vehabović je dugogodišnji član KBS Zmaj Gradačac i ove godine je ustupljena sarajevskom Perfekt Novo Sarajevo. Osvojila je četiri medalje, tri srebrne i jednu bronzanu.

Rezultate i plasman u službenim kategorijama 16. prvenstva Federacije BiH za kadete, juniore, U-21 i seniore pogledajte OVDJE

Radio Gradačac / Karate savez FBiH

Comments are closed.

YouTube