Najnovije vijesti

Gradačačani i ove godine u Maršu mira

08/07/2020 | objavio Radio Gradačac
Gradačačani i ove godine u Maršu mira
FBiH/BiH

Među učesnicima „Marša mira 2020“ koji je jutros krenuo sa Crnog vrha je i 20-tak Gradačačana. Oni su u popodnevnim satima stigli u kamp Glodi pored Drinjače i svi se osjećaju dobro, potvrdio je Mujo Hadžiosmanhafiozović za Radio Gradačac.

Mi smo se samoinicijativno organizovali da i ove godine učestvujemo u Maršu mira. Jutros smo na Crnom vrhu popunili upitnike i niko nas nije vratio. Prije polaska mjerena nam je temperatura a isto je bilo i pri ulasku u kamp Glodi, gdje je postavljen i dezinfekcioni tunel. Dobro smo se organizovali imamo sve što nam je potrebno, štampali smo majice sa natpisom Gradačac. I jako nam je važno da ove godine, na 25. godišnjicu genocida nad Bošnjacima Srebrenice, učestvujemo u Maršu mira. Sutra nas očekuje nešto teža ruta i brdo Udrč a u petak bi trebali stići u Potočare, rekao je Mujo Hadžiosmanhafiozović.

Učenicima “Marš mira 2020“ u kampovima će biti održan historijski čas o genocidu koji se desio 11. jula 1995. godine. Dolazak učesnika Marša mira u Memorijalni centar Srebrenica – Potočari očekuje se u poslijepodnevnim satima 10. jula.

Ovogodišnji “Marš mira“, koji se održava u sklopu obilježavanja 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice, održava se u skladu sa mjerama koje su na snazi zbog aktuelne epidemiološke situacije.

Radio Gradačac / Foto: Facebook (Ibrahim Moćić)

Comments are closed.

YouTube