Najnovije vijesti

Gradačačka biblioteka bogatija za 275 naslova

01/07/2021 | objavio Radio Gradačac
Gradačačka biblioteka bogatija za 275 naslova
GRADAČAC

Danas je u JU Javna biblioteka “Alija Isaković”dopremljeno pet kutija sa ukupno 275 naslova. Riječ je o donaciji Fondacije/Zaklade Kemal Bakaršić koja je provedena temeljem Odluke Upravnog odbora o rasporedu sredstava donacije Ms. Lorrine Perlman za 2021. godinu. Biblioteka “Alija Isaković” Gradačac jedna je od četiri ustanove (tri biblioteke i jedna škola) koje su ovom donacijom u vrijednosti od 2.100 US$ znatno obnovile svoj fond.

Prema riječima Dragana S. Markovića, predsjednika Fondacije/Zaklade, odabir za gradačačku biblioteku vršen je nakon uvida u COBISS sistem na osnovu čega se moglo vidjeti koji joj naslovi nedostaju. Publikacije su isključivo otkupljenje od bosanskohercegovačkih izdavača, a obuhvaćeni su svi uzrasti i profili čitalaca, od lektira, beletristike, stručnih naslova iz historije, filozofije, medicine, sociologije, prava, do informatike, itd.

U ovom vremenu otežane nabavke knjiga za biblioteke, gotovo je preskromno reći da je donacija od 275 naslova izuzetno važna i velika nabavka i da se i na ovaj način zahvaljujemo što smo jedni od odabranih za ovu godinu, poručili su iz Javne ustanove Javna biblioteka “Alija Isaković”  u Gradačcu.

Radio Gradačac / JU JB “Alija Isaković” Gradačac

Comments are closed.

YouTube