Najnovije vijesti

Gradačački rukometaši donijeli bod sa gostovanja u Visokom

11/10/2021 | objavio Radio Gradačac
Gradačački rukometaši donijeli bod sa gostovanja u Visokom
Rukomet

VELIKI BOD U VISOKOM 23-23

“Veliki bod u Visokom”, objavio je Rukometni klub “Gradačac” na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

U nastavku su ljubitelje rukometa informisali o toku utakmice i značaju osvojenog boda na gostovanju. Kompletan izvještaj prenosimo u nastavku.

Naša ekipa je u okviru petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrala neriješeno na teškom gostovanju u Visokom.

Susret koji je odigran sinoć (subota, 9. oktobra) u Visokom završen je rezultatom 23:23 (12:10).

Tokom cijelog meča bilo je veoma neizvjesno, te je možda neriješen rezultat najrealniji ishod susreta. 

Naši rukometaši bolje su ušli u susret i već na samom početku imaju dva gola prednosti. Ubrzo domaćini dolaze do poravnanja a potom i do preokreta rezultata. Imali su domaćini i dva gola prednosti u pojedinim trenucima 10:8, ali se nismo predavali pa veoma brzo dolazimo do poravnanja rezultata 10:10. Sa dva vezana pogotka u završnici prvog dijela domaćini uspjevaju da se odlijepe pa na pauzu odlaze sa prednošću od dva gola razlike, kod rezultata 12:10.

Početkom drugog dijela ponovo nešto kvalitetnija igra naše ekipe koja je uspjela stići do nove prednosti. Domaćini ubrzo anuliraju prednost i ponovo dolaze do vodstva. U završnici u potpunosti izjednačena borba, igralo se gol za gol za na kraju konačnih 23:23.

U redovima Bosne najefikasniji su bili Almir Osmanhodžić sa devet, te Đorđe Kukić sa pet postignutih pogodaka. Mahir Burić dodao je četiri.

Kod naše ekipe istakli su se Adnan Tufekčić i Edin Zrnić sa po pet postignutih pogodaka.

Kada se uzme u obzir da smo se iz Visokog uvijek vraćali bez bodova, možemo biti izuzetno zadovoljni. Ovaj bod bi svoju punu važnost trebao da doživi ukoliko u narednoj utakmici na svom terenu pobijedimo ekipu RK “Maglaj”.

Radio Gradačac / RK Gradačac

Comments are closed.

YouTube