Najnovije vijesti

Gradačački rukometaši počeli pripreme za novu sezonu

25/07/2023 | objavio Radio Gradačac
Gradačački rukometaši počeli pripreme za novu sezonu
Rukomet

Jučer je u sportskoj dvorani obavljena prozivka seniorske ekipe RK “Gradačac 1954” čime je zvanično počeo trenažni proces za takmičenje u Prvoj ligi FBiH. Prozivku je obavio trener Mehmded Doborac. O planu priprema, ambicijama, igračkom kadru i novoj takmičarskoj sezoni govorio je predsjednik kluba Adnan Begović.

Treneru Mehmedu Doborcu i njegovom pomoćniku i treneru golmana Mariju Draganoviću na prvoj prozivci javilo se 11 igrača i kako saznajemo ekipa još uvijek nije u potpunosti kompletirana.

Na prvom treningu su bili igrači: Ismar Bristrić, Harun Đulić, Benjamin Spahić, Sakib Imširović, Jasmin Hrnjić, Haris Pedić, Sanel Đogić, Damir Doborac, Benjamin Bajramović, Ismar Tirić i Asmir Mujanovć. U narednim danima ekipi će se priključiti Ajnur Begović, Samir Halilković, Kenan Hasanbašić i Ajdin Sendić.

Ono što je sada jasno je da će RK “Gradačac” u narednu sezonu ući u podmlađenom sastavu, jer će se graditi stabilan klub, sanirati dugovanja i stvarati respektabilan satavi grača.

Za očekivati je da u narednom periodu ovi igrači steknu neophodno iskustvo i da zajedno sa iskusnijim rukometašima u skorije vrijeme Gradačac ponovo vrate na premijerligašku scenu.

Radio Gradačac / Foto: Redžep Kadrić

Comments are closed.

YouTube