Najnovije vijesti

Gradačački srednjoškolci 15. oktobra obilježavaju Socijalni dan

14/10/2021 | objavio Radio Gradačac
Gradačački srednjoškolci 15. oktobra obilježavaju Socijalni dan
FBiH/BiH

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) i ove godine organizuje višednevni projekat pod nazivom „Socijalni dan“. Moto ovogodišnje manifestacije je “Gradimo zajedno”.

Na Socijalni dan, 15. oktobra, srednjoškolci dobiju priliku da odlaskom na radno mjesto steknu osjećaj za radnu atmosferu i upoznaju se sa osnovnim radnim procesima. Na ovaj način, oni pomažu vršnjacima da realiziraju svoje ideje, dok im odlazak na radno mjesto doprinosi donošenju odluke o njihovom budućem zanimanju. Škole omogućavaju svojim učenicima  određeni vid praktične nastave, a kompanije ulažu u lokalnu zajednicu i mlade ljude svoga grada, koji su snaga i moć današnjeg društva.

Kako je pojašnjeno iz ASuBiH, Socijalni dan povezuje poslodavce i potencijalne buduće zaposlenike, uči srednjoškolce radnoj etici i odgovornosti, promovira pozitivne primjere uspješnih firmi te poboljšava status srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini. O tome je za Radio Gradačac govorila Lamija Ćosić, koordinator ASuBiH Lokalnog tima Gradačac.

Socijalni dan ove godine počinje večerašnjom izvedbom predstave “Kad je stao svijet?”, koja se održava u sarajevskom Pozorištu mladih, sa početkom od 20:00 sati, koju igraju srednjoškolci iz Amaterskog pozorišta Neretva. U petak, 15. oktobra je centralni dio manifestacije i dan kada srednjoškolci svoje školske klupe zamijene radnim mjestima. Naredne sedmice, 19. oktobra, će se održati umjetnička izložba u Historijskom muzeju u Sarajevu gdje će srednjoškolci imati priliku pokazati svoje umjetničke radove. Završetak ovogodišnjeg Socijalnog dana je donatorska večer 22. oktobra u prostorijama Doma armije u Sarajevu.

Slika može predstavljati ‎tekst koji navodi '‎PROGRAM SOCIJALNOG DANA Gradimo zajedna! 13.10.- "KAD JE STAO SVIJET", POZORIŠTE MLADIH, 20H 15.10.- SOCIJALNI DAN 19.10. UMJETNIČKE IZLOŽBE, HISTORIJSKI MUZEJ 22.10. DONATORSKA VEČER BIH AS د 口管 SOCIJALNI SOCIJALNIDAN DAN‎'‎

Radio Gradačac / ASuBiH

Comments are closed.

YouTube