Najnovije vijesti

Gradačački srednjoškolci: Hvala sugrađanima što su nas “pretrpjeli” jednu noć

14/08/2017 | objavio Radio Gradačac
Gradačački srednjoškolci: Hvala sugrađanima što su nas “pretrpjeli” jednu noć
GRADAČAC

Namjera gradačačkih srednjoškolaca iz Lokalnog tima ASuBiH da motivišu i pokrenu mlade ljude, kroz održavanje edukativnih radionica i organizaciju zabavnih sadržaja, rezultirala je ovogodišnjim obilježavanjem 12. avgusta – Međunarodnog dana mladih u Gradačcu.

Vrijedni srednjoškolci su u subotu održali radionice na teme rodna ravnopravnost, ljudska prava i predrasude. Veče pod maskama – „Summer shades of lights“ koje je trebalo biti održano u večernjem terminu, zbog kiše, je odogođeno za nedjelju, pa se sinoć u bašti Gradske biblioteke okupio veliki broj mladih spremnih za dobru zabavu, muziku i druženje.

Organizatori se zahvaljuju sugrađanima koji žive u blizini što su ih “pretrpjeli” tu jednu noć koja je prošla bez ijednog incidenta. Druženje je završeno oko ponoći, nakon čega je bašta biblioteke počišćena, onako kako priliči mladim i savjesnim ljudima.

Članovi LT ASuBIH se zahvaljuju svima koji su dali podršku njihovim aktivnostima, a svoje oduševljenje i pozitivne dojmove već planiraju pretočiti u nove ideje i sadržaje koje će realizovati u narednom periodu.

Radio Gradačac / Foto: LT ASuBiH Gradačac

Comments are closed.

YouTube